witam!
potrzebuje do matury władcę pierścieni szukam jednak konkretnego wydania ponieważ bardzo mi się podoba
to okładka pierwszej części:
http://parmadili.skf.org.pl/okladki/bp_zysk_2001.jpg
niestety nigdzie nie mogę znaleźć dwóch wież i powrotu króla
może ktoś jest w posiadaniu takiej trylogii i chciałby ją sprzedać
(za rozsądną cenę oczywiście)
proszę o kontakt na adres domira@o2.pl
OMG jak wy macie fajnie !!!
Chyba jesteś trzecią osobą, którą zobaczyłam na Filmwebie, że ma maturę z Władcy !!!
Jeśli chodzi o książki to chciałabym Ci poradzić coś.
Tylko powiedz mi kto przetłumaczył to wydanie, które chcesz kupić ???
Hehe, ja też w swojej prezentacji maturalnej mam zamiar wykorzystać WP :P
Spośród kilkudziesięciu tematów wybiera się jeden. Ja wzięłam sobie temat o motywach i konwencjach w literaturze fantasy. :)
U mnie tematów było kilkaset :) Ja mam temat "Ekranizacja utworu literackiego, porównaj z pierwowzorem" - czy jakoś tak :P
O, Przemq, jednak zostałeś przy porównaniu filmu do książki? Myślałam, że jednak weźmiesz ten temat o przyjaźni :P
Wiesz Julia, jeszcze się w sumie zastanawiam. Wpisałem na podanie maturalne temat o porównaniu książki z filmem, ale jeszcze poradzę się polonistki i jakby co to zmienię na ten o przyjaźni. Ale jeżeli będę go opracowywał to na pewno będę opracowywał przyjaźń Froda i Sama :)
Czyli też jeszcze nie jesteś zdecydowany na sto procent. Wiesz zapewne, ja miałam dylemat między tymi motywami w literaturze fantasy a porównaniem filmu z książką. Na wstępnej deklaracji wpisałam temat o motywach, ale też się jeszcze zastanawiam. Ten temat o przyjaźni jest fajny, tez bym wzięła do niego Froda i Sama. ;)