PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519009
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże

nie rozumiem fenomenu tego filmu. najlepszym streszczeniem całej fabuły trylogii jest pewna
scena z drugiej części "clerks" i błagam zapraszam do dyskusji wszystkich tych którzy mają o tym
filmie zdanie podobne do mojego. Nie odpowiadam na chłostające komentarze reszty Frodo
masturbujących się na widok poruszających drzew

ocenił(a) film na 7
Docean

Druga część i tak jest ciekawsza od pierwszej. Na pierwszą miałem nieprzyjemność pójść do kina i myślałem, że zdechnę z nudów... Tymczasem książkowa trylogia jest naprawdę bardzo, bardzo dobra i wciągająca.

ocenił(a) film na 9
Shyne

książkowa trylogia jest niestety dosyć nudna w porównaniu do fimlu. Tutaj wyciągnięto umiejętnie z książki wszystko, co najlepsze. W książkach jest mnóstwo wszelakich pieśni, przyśpiewek, opisu jedzenia, natury, opisu języków, ras. Jak ktoś nie przepada za fantasy, nigdy nie zrozumie fenomenu trylogii LOTR w żadnej postaci.

ocenił(a) film na 7
Langov

To chyba była pierwsza książka na świecie, ukazująca wymyślony, fantastyczny świat w tak szczegółowy i realistyczny sposób. Dla mnie trylogia książkowa jest wielka, wciągająca, prawdziwa, natomiast trylogia filmowa jest tandetna, efekciarska i nudna.

ocenił(a) film na 8
Docean

Wg mnie byłoby ok, gdyby nie to, że trwa chyba 10000 godzin. Jakby trwała 1,5h, podobałaby mi się bardziej, a niestety o połowy filmu nie mogłam usiedzieć na tyłku, przez co byłam bardzo zirytowana :P