PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519032
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże

Witam.Jestem posiadaczem trzech części filmu w wydaniach 4-plytowych DVD.Wiem,że trylogia wyszła jakis czas temu też na Blue Ray.Czy warto kupować wersję na ten nosnik tj. czy różnica w obrazie jest na tyle duża na dobrym LCD,że warto się skusić czy zostać przy wersji DVD? No i czy dodatki na Blu Ray są inne i ciekawsze niż w 4-płytowej DVD? Słyszałem też ,ze ta wersja filmu na Blu Ray jest "podstawowa" a ma wyjść niedlugo w tym w Polsce wersja na Blu Ray w bogatszej wersji -cos w rodzaju wydania 4 -płytowego DVD.Nie wiem tylko czy to prawda bo jesli tak to lepiej poczekać na te lepsza wersję a jesli nie to może kupić tę wersje Blu Ray?Dzieki z góry za odpowiedź.

shrek35

mam ten komplet na BluRayu i obraz jest rewelacyjny (na plazmie panasonica) no i oczywiście dźwięk jest o niebo lepszy. Co do dodatków, to ja nie wiem co było na tym wydaniu 4dvd, ale tutaj, każda część ma dołączoną płytę DVD z dodatkami, których jest baaaardzo dużo, ja oglądałam je przez chyba 4 dni przez kilka godzin dziennie :) zresztą na tej stronie możesz znaleźć cały spis dodatków http://www.amazon.com/Lord-Rings-Picture-Theatrical-Editions/dp/B000X9FLKM
Wersja rozszerzona na BluRayu ma się pojawić w 2011 bodajże. Jak znam siebie, dokupię do kolekcji ;P