Nie mówię, że ten film jest zły, ale jakoś żadna z części Władcy Pierścieni do mnie nie trafia. Przesadzona fantastyka, która nie porusza wyobraźni.
Dziwi mnie, że nie porusza Twojej wyobraźni, bo to klasyka fantasy. Ale widzę po swoich znajomych, że dla osoby która nie interesuje się filmami/książkami/grami fantasy jest w stosunku do tego filmu obojętna. Dla mnie przykładowo - jako wielkiej fanki czegokolwiek związanego z fantasy - to jest majstersztyk. I zapewne niejeden raz to obejrzę jeszcze.
Może to dlatego, że nie czytałam książki, ale gdy zaczęłam czytać Hobbita to strasznie mnie zniechęciło. Czytam bardzo wiele książek i gram w gry np: Kings of bounty, Heros might and magic i to jest super ale Władcy pierścienie nie trawie.
Wątpię, żeby to zależało od tego czy czytałaś wcześniej książkę. Ja też pierwsze obejrzałam film i teraz jest jednym z moich ulubionych ;)
To zależy od gustu. Przykładowo moja przyjaciółka nie cierpi wszelkiego rodzaju fantasy, a uwielbia kryminały, a ja na odwrót ;D
jak tam uważasz , każdy ma swój gust , tylko trochę szkoda , że ci się nie spodobało , bo ja wręcz uwielbiam ten film i książkę ! :) Z otoczenia moich przyjaciół też jakoś nikt nie przepada za WP ale mnie to nie przaeszkadza , niech sobie gadają co chcą xd