Na pewno wyżej, ale skoro film jest na podstawie książki a pomija najciekawsze fragmenty i skupia się na efektach zamiast fabule to niestety nie mogę wyżej dać.
Zależy jak dla kogo. Jednak musisz przyznać że ta scena jest genialna http://www.youtube.com/watch?v=401BrTPRUwk&feature=related i z pewnością nie nudna =).
Ty nic nie potrafisz uargumentować i nazywasz wszystkich głupimi. Myślisz że to link do troll 2.0 ? Widać jednak ty jesteś ten upośledzony dlatego nie biorę cie na poważnie i próbuję zakopać topór wojenny.
Ktoś napisał , że film mu się nie podobał , to ty od razu o psychiatryku . Znawco kina od siedmiu boleści . Nie każdy film , którym się jarasz jest dobry .
Wyrazić zdania już nie można , bo pseudo fani napadają .
o psychiatryku to był żart a pan któremu to napisałem dał 1/10 filmowi bez powodu tzn jakąś tam głupote napisał. Nie nie każdy film którym się jaram jest dobry. The avengers to film dla miłośników komiksów a ja owym jestem a LotR to niestety czy tego chcesz czy nie to najlepsza trylogia jaka powstała i to nie jest tylko moja opinia.
Nie jest każdy ci , to powie . A ojciec chrzestny ? 1000 razy lepszy .
,,Nie podobał mi się " faktycznie , to głupota.
Nie o ile dobrze pamiętam ten pan napisał że zaniża ocenę bo jest za wysoka i kiedy ta spadnie ten ją podwyższy.
Jeszcze raz co do trylogii może tak - LotR najlepsza trylogia fantasy.
Z gatunku fantasy jest najlepsza choć mi się nie podobało .
Tego , to już nie doczytałem , a troch racji miał , bo zasługuje max 7.5 ten film max
.
Jak dla mnie zasługuję na top 100 i dlatego jak już patrzę na ranking to na ten na IMDB bo tam chociaż ta setka to nie zbiór dramatów i romansideł tylko ogólny zbiór najlepszych filmów z każdego gatunku.
Zasługuje na top 50 nawet ale te ,romansidła' są uznawane za najlepsze .
Ale każdy lubi co innego .
Jak ja nie lubię takich komentarzy. Zawsze znajdzie się jakiś czytający książkę, dla którego film ten czy inny jest profanacją.
Tu oceniamy film a nie książkę.
A ten jest świetny, wspaniałe sceny, trzymająca w napięciu akcja, świetne aktorstwo.
Jeśli ktoś chce się pochwalić tym, że czyta książki, to padamy na kolana przed wyższością, ale niech się pochwali na forum związanymi z książkami.
Nie mniej jednak czytanie książek nie przyczyniło się u takich osób do umiejętności czytania ze zrozumieniem, skoro nie rozumieją opisu skali ocen od 1 do 10.
nie mozna spieprzyc filmu na podstawie zajebistej ksiazki. Ten film jest przeciętny, a oceniam go niżej niż 5/10 bo jest zerżniety w calosci z ksiazki i pominiete najlepsze kwestie.
Skoro jest jak sam napisałeś '' zerżniety w calosci z ksiazki'',to jak mogą być pominięte najlepsze kwestie?
umiesz myśleć? Powiem łatwiej żeby trafiło do twojego małego móżdżka! Wszystko to co w filmie jest w książce, natomiast książka zawiera więcej zajebistych wątków, które pominieto na rzecz popisów grafików i efekciarstwo. Dziękuje za taki syf, jak sie juz cos robi na podstawie czyjegos pomyslu to porzadnie, a nie kupe jak to.
Język polski chyba nie jest twoim rodzimym?
http://definicja.net/co-to-znaczy-Zer%C5%BCni%C4%99ty
Efekty specjalne nie są wadą,lecz zaletą tego filmu.
Wybitne kreacje aktorskie,reżyseria,dźwięk,muzyka,montaż ( montaż w WP jest według mnie idealny względem książki, to co by tylko wydłużało zostało usunięte, ale nie ma przez to większych luk logicznych)wszystko to jest na najwyższym poziomie.
Za to Pan traci czas na szukania definicji, też nie ma się czym chwalić. I daruj sobie pisanie o "wybitnych kreacjach aktorskich", bo wiekszość postaci zagrana przeciętnie. A efekty specjalne były po to żeby zarobić na naiwniakach troche więcej kasy. "To co by tylko wydłużało" film mógłby trwać nawet dłużej a gdyby pominięto te popisy grafików, a przeznaczono czas na drobne dialogi byłoby o niebo lepiej.
Straciłem czas na szukanie definicji pojęcia którego użyłeś w zdaniu,tylko dlatego,abyś zrozumiał jego znaczenie.
Gra aktorska jest bardzo dobra.
Mnie doskonała jakość techniczna filmu i znakomita obsada ze światowej sławy aktorami w rolach głównych nie przeszkadza.
A tak na marginesie:
Jeśli tak ci przeszkadzają te efekty specjalne,to czemu Transformera uważasz za arcydzieło?