Mimo, iż ten film nie jest zły, to jednak i jakieś arcydzieło z niego nie jest. Po prostu stał się przereklamowany w momencie otrzymania 11 statuetek Oscara (które dla mnie nie znaczą nic). Na początek fabuła - dość stylowa, ale jednak ciągnąca się w nieskończoność. Aktostwo, aktorzy grający główne postaci nie pokazali nic nowego, grali tak samo, jak w części II. Film posiada naprawdę realistyczne efekty specjalne, ale co będzie za 10 lat?
Hmm, nad oceną tego filmu spędziłem trochę czasu... 7/10, serduszko.
PS. Jeśli ktoś chce podyskutować na poziomie, to zapraszam, ale won mi z takimi tekstami "nie znasz się, to arcydzieło"!
Ja się niezgodę bo film jest dobry fabuła stworzona przez Mistrza Fantasy, według mnie to że ciągnie się w nieskończoność to duży plus ale może to tylko pod kątem oka fana, ktoś inny może na to inaczej patrzeć, aktorzy mimo że nie wnieśli tu szczególnie nic nowego to nie można im zarzucić złej gry bo zagrali świetnie. Co będzie za 10 lat pytasz...hm...pewnie lepsze efekty 10ciokrotnie, ale Lotr jeszcze długo się zachowa jako film bo wersja książkowa przetrwa na wieki :P. Ocena 7/10 to dobra ocena dla kogoś kto nie jest fanem Władcy lub gatunku, przereklamowany może jest ale tylko pod kątem breloczków na których zarabiają kioski przy wiatach autobusowych, a tak w ogóle to według mnie nie trzeba aż tak krytycznie podchodzić do każdego dzieła, bo wiadomo że żaden film nie odda pierwowzoru książkowego.
Pozdrawiam.
Hmm... Mam nadzieje ,że nie przesadzam ale według mnie Władca Pierścieni jako film przejdzie po prostu do historii jako jedna z najlepszych ekranizacji książkowego pierwowzoru. Powieść Tolkiena jak wiadomo jest bardzo znana i ceniona... I tak patrząc na film Jacksona dochodzę do wniosku ,że chyba lepiej się tego zrobić nie dało. Prawda ?
Jak na tamte czasy raczej to był szczyt efektów, lecz wiadomo w każdej tak wielkiej produkcji będą jakieś błędy, bo gdyby było to tak idealne jak pierwowzór Tolkiena, to nawet nie wyobrażam sobie jakie to by musiało ponieść koszty, a i tak wydaje mi się że to by nie było to samo, nie wiem to są tematy raczej dla krytyków ja się na tym nie znam za dobrze ale mówię to co uważam że jet słuszne.
No niestety, nie czytałem Władcy pierścieni Tolkiena, ale wszyskie trzy części leżą u mnie na półce i czekają.
@Gotrek09
Aktorzy nie zagrali źle, lecz też nie jakoś nie wiadomo jak. Tak... Dobrze:) Ale nie podchodzę krytycznie do tego filmu, nawet mi się podobał, lecz pierwsza i druga były zdecydowanie lepsze (pierwszej wystawiłem 9/10, drugiej 8/10, ale tej tylko 7/10, lecz wg moich ocen filmów to raczej porządna ocena). Całą trylogię bardzo lubię:)
@_Marcos_
Tak jak napisałem wyżej, nie czytałem Tolkiena, ale wciągu tego miesiąca mam zamiar przeczytać.
Pozdrawiam!!!
przeczytać i to koniecznie bo naprawdę warto, i tez pierwsza część jest świetna a proponowałbym obejrzeć rozszerzone wersje to może pokusiłbyś się o ocenę wyżej do każdego ręczę za to :D
Nie wybaczę Jacksonowi usunięcia Głosu Saurona. To była najciekawiej zrobiona postać w WP: PK, nawet jeśli jej rola sprowadzała się do kilku minut.