Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553082
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Mam pytanie do forumowiczów - widzów - miłośników Tolkiena - mianowicie (podobnie jak na HOBBICIE - PUSTKOWIE SMAUGA) -

- która aktorska kreacja z całej trylogii - nie bohater - ale kreacja - najbardziej was inspiruje i zachwyca - ciekawi lub intryguje - kto waszym zdaniem odwalił najlepszą robotę w swoim fachu???

Jak dla mnie CATE BLANCHETT
IAN McKELLEN
SEAN BEAN
VIGO MORTENSEN
ELIJAH WOOD
SEAN ASTIN :)

Baronek7

Według mnie Viggo Mortensen, Sean Astin, Orlando Bloom, Liv Tyler. Ogólnie każdy z aktorów bardzo dobrze zagrał, stworzył ciekawą kreacje, ale powyżsi najbardziej mnie intrygują.

ocenił(a) film na 9
Baronek7

Viggo trochę taki nijaki. Aragorn pełen godności (co notabene bardzo mnie się podobało), ale zabrakło mi jakiegoś pazura w tej postaci. Gimliemu odebrano godność głupawymi scenami z bekaniem. Frodo też taki maryjny, bez chęci walki. Najlepszy dla mnie Boromir, krótki występ Bean'a, a bardziej mnie zaciekawił niż jakakolwiek inna postać. (Dla jasności, każda postać trylogii daje mi dużo radości podczas oglądania i każdą lubię)

ocenił(a) film na 10
Dziomek

Frodo maryjny <3 cóż za cudowne określenie - też go tak widzę :) Aragorna uwielbiam i nie uważam że Viggo nie wczuł się w rolę (wystarczy obejrzeć dodatki dołączone do rozszerzonej wersji DVD). Myślę, że bekanie nie odebrało godności Gimliemu - wręcz przeciwnie - stał się jeszcze bardziej sympatyczny i "krasnoludzki". Z ulubionych kreacji to chyba Gandalf ale nie potrafię określić na pewno bo kocham ich wszystkich! <3 :D aa! i Boromir też! płacze za każdym razem jak umiera :(

ocenił(a) film na 10
wodamka

Ian McKellen chyba najbardziej, potam Cate Blanchett i Vigo Mortensen. No i nie mogę zapomnieć o Gollumie, szczególnie dlatego, że obejrzałam dodatki. Andy Serkis wykonał świetną robotę.

ocenił(a) film na 10
Werrronikaaa_17

Tak! Andy Serkins! zapomniałam o nim zupełnie! On miał na początku podkładać tylko głos ale jak Peter zobaczył jaką Andy ma mimikę twarzy stwierdził że pasuje do Golluma :D

ocenił(a) film na 10
wodamka

On też grał wiele scen, w sensie, że był przebrany w taki specjalny kostium i potem komputerowo była "nakładana" na niego postać Golluma. Największe poświęcenie Andy'ego chyba przy scenie w Henneth Annun ;)

ocenił(a) film na 10
Werrronikaaa_17

Pamiętam jak w dodatkach opowiadał, że przy tej scenie jak Gollum przynosi króliki i w pewnym momencie pluje - to jest ślina Andy'ego :D