Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553082
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

...bardzo mnie ciekawi która z tych postaci - jeśli są widzowie obu uniwersów - a są zapewne liczni - bardziej przypadła wam do - może nie gustu co - spodobała się w jakiś specyficzny sposób wam samym wiadomy a zarazem będący tez sumą jej wszystkich cech charakterystycznych???

i oczywiście która z aktorek - Tyler czy Portman podoba wam się bardziej???

powiem tak - obie bohaterki są wielkimi miłościami głównych bohaterów - obie są piękne i obie pełnią godności - królowa i senator to PADME a księżniczka to ARWENA - obie się wspaniale ubierają i obie są zjawiskowe - jedna jest elfem a druga śmiertelną kobietą - ARWENA fizycznie podoba mi się bardziej - szczególnie pod Bruinen i w scenie koronacji - natomiast PADME jest bardziej energiczna i obecna niejako w opowieści - ma walny wpływ na losy nie tylko Anakina ale i wielu ludzi - jest czynnym politykiem i piastowała godność królowej - ma fantasmagoryczne stroje wśród których dla mnie prym wiedzie suknia ślubna - mój absolutny hit kostiumologiczny - wybierając ze strojów jednak - wybrała bym jej stroje - takie kosmiczne - :)

co do aktorek - skłaniała bym się ku Tyler ale bardziej emocjonujące i ambitniejsze role ma w moim subiektywnym przekonaniu Portman - :)

Baronek7

Postać PADME AMIDALA
Aktorka Tyler
:)

ocenił(a) film na 10
Baronek7

Obie noszą piękne kostiumy, odpowiednie dla ich rangi i pozycji. Suknia ślubna Padme - mistrzostwo. Mimo, że jestem pełna podziwu dla oryginalnych, kosmicznych kostiumów Padme, to chętniej założyabym piękne, jedwabne suknie Arweny.
Padme jest wyrazistrzą postacią, ma większe znaczenie w filmie.
Jeśli zaś chodzi o urodę akrorek, to chyba dla mnie piękniejsza była Liv. W moim przekonaniu Natalie też mogłaby zagrać elfkę. Ma w sobę delikatnoś, a zarazem dumę, smutek i powagę. Jednak moją idolką zawsze była Liv.

ocenił(a) film na 10
Luthien2707

tą suknię PADME chcę mieć......:)

jak ja nienawidzę tych szmat w salonach ślubnych - ta perełka PADME to czyste piękno:)