PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11841}

Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 549 tys. ocen
8,4 10 1 548504
8,0 75 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Ja wybieram oczywiście Aragorna, syna Arathorna, dziedzica Isildura, zwanego Elessarem, Estelem, Telcontarem... - mojego lowelasa;P
Viggo Mortensen fantastycznie sprawdził się w tej roli.
No i nie wspomnę już o tym jaki on jest nieziemsko przystojny...;D

rozczochrany_leb

Ja tam wolę elfa Legolasa (trzymam ze swoimi :D). A Bloom bardzo dobrze wcielił się w tą postać. c(:

Nimfadora01

Heh xD No coz, chociaz bardzo lubie Blooma, to jednak we WP wole Aragorna:]

Hermioneczka

mialobyc W WP xD
JEsli chodzi o sama postac to Aragorn byl bardziej pokazywany, zreszta wiemy dlaeczego;]
No i rola Viggo byla bardziej wymagajaca;]

rozczochrany_leb

Ogólnie to obaj aktorzy bardzo dobrze zagrali i wcielili sie w postacie.....ja preferuje Legolasa ale nie można zapomniec o Samie Mężnym ktory tez zasługuje na gratulacje:)

ocenił(a) film na 10
rozczochrany_leb

To zależy, w drugiej części bardziej podobał mi się Aragorn, a w 3 Legolas, więc wychodzi na równo:P

ocenił(a) film na 10
rozczochrany_leb

Ja raczej preferuję duet Legolas-Gimli: tak w książce jak i w filmie bardzo fajnie pokazano ich przyjaźń, rywalizację, dokonania. Aktorzy zrobili co trzeba.
Odnośnie Aragorna: dla mnie pozostał niedosyt czy jakiś inny artysta nie zagrałby tak ważnej postaci lepiej. Choć kreacja Viggo Mortensena na baty nie zasługuje, to liczyłem na więcej.

scourge33

Oboje fajnie, ale zupełnie inni. Legolas bardziej cukierkowy ( co nie znaczy ze to źle). Natomiast Aragorn taki silny i pewny siebie. Pełen uczuć i odwagi. Prawdziwy król. Gdybym miała wybrać? Nie dałabym rady, choć bardziej chylę się do Aragorna ;]

ocenił(a) film na 10
Ashen

Dla mnie moj kochany Legolas on jest boski! A ja lubie na przyklad takich slodkich, milusich mezczyzn :)

ocenił(a) film na 10
glupia_sylwia

Aragorn!!!:DD

ocenił(a) film na 10
Tarantinka19

Wybieram Legolasa i jego błekitne oczy;d (no moze poza 1 czescia blekitne)

PirateAnis

Aragorn!!!!
Zdecydowanie!!!
W każdej części to on podobał mi się najbardziej :)

parfuum

Aragorn.
Genialnie zagrane.

>>za krótki<<

Nymphadora_Tonks

Nie lubię Blooma, więc Aragorn.

<za krótki>

Timon_6

Ja najbardziej to lubie Legolasa podczas tych bitew kiedy rywalizuje z Gimilim.xD

ocenił(a) film na 9
Fiolek_01

Tak, te wyliczanki bardzo mi się podobały;)
Ale jednak uważam, że Vigo(Aragorn) lepszy, pałam do niego większą sympatią niż Legolasa i w ogółle Bloom'a:)

ocenił(a) film na 10
666paninashalot666

Hmmm,obawiam się,że nie potrafię opowiedzieć na to pytanie:)

Obie role bardzo mi się podobały i nie mogę powiedzieć,która bardziej.

ocenił(a) film na 10
rozczochrany_leb

Ja uwielbiam Legolasa wiec wezme jego ,bo ma wszystkie zalety jakie powinien mieć mój ulubiony bohater,a aragorn to według mnie nie zbyt dobrze grał w filmie i troche ma postać rozkojażoną może i szlachetną itd. ale ja tam bardziej wole Legolasa 1000000x bardziej niż aragorna

ocenił(a) film na 10
rozczochrany_leb

Legolas jest o niebo lepszy! ♥♥♥♥

ocenił(a) film na 9