Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553082
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Arcydzieło!

ocenił(a) film na 8

Dla mnie ten film to największe widowisko w historii kina i zdania nie zmienię. Kłóciłbym się także w kwestii najlepszego filmu w historii.

xavi1991

Ha! Zgadzam się. Choc zapewne wiele osób odpowie, że są gusta i guściki, ale 'de gustibus non est disputandum' XD
Ja uwielbiam ten film, ubóstwiam... w każdym calu. Zaczynając od przecudnych krajobrazów, poprzez świetnie wpisane w film efekty specjalne, kończąc na zjawiskowej muzyce... XD
Jest wiele wspaniałych dla mnie filmów, które podobnie, jak LoTR mają u mnie 10/10, ale ten ma u mnie specjalne miejsce.
Według mnie nie ma cudowniejszego filmu. ;)

ocenił(a) film na 8
Ethlinn

podpisuję się pod tymi komentarzami rękami i nogami. Ja go nigdy nie traktuję w kategoriach zwykłego filmu. To coś znacznie więcej i najwięksi fani wiedzą co.

xavi1991

Wreszcie ktoś kto naprawde docenia ten film!Jak dla mnie to jeden z najlepszych filmów w historii

ocenił(a) film na 7
Arkadio_2

Trzecią częsc uważam za najsłabszą czesc trylogi, ale wciąż jest to dzieło absolutnie niezwykłe. Cała trylogia WP jest jednym z największych dzieł, jakie widziało kino ostatnich lat. Jest to przy tym najwieksza, najlepsza i najbardziej epicka opowieśc od czasów lat 70'tych i 80'tych i starych "Gwiezdnych Wojen". To własnie one sprawiły, ze Jackson zapragnął tworzyc wielkie filmy. No i dopiął swego ;P
W jednym z wywiadów stwierdził, ze nie chciał nawet konkurowac z GW Lucasa. Jako ich wielki fa, chciał stworzyc coś, co przynajmniej można by z nimi porównywac. I udało mu się! Może i LotR nie prześcignął starej trylogi "Gwiezdnych Wojen", ale niemalże im dorównał, stając się jedną z najwspanialszych filmowych przygód ostatnich lat.
Powrót Króla i Dwie Wieże mają u mnie 9/10. Zaś częsc pierwsza - 10/10. Czy naprawdę musze mówic, dlaczego oceniłem te filmy tak wysoko? Tego nie trzeba mówic - wystarczy obejrzec LotR. I wszystko staje się jasne.

ocenił(a) film na 10
JaszczurXP

Powiem krótko, uwielbiam ten film, widzialem go juz dobre pare razy cala trylogie na raz [wiem, jestem chory(10,5h)]jest po prostu genialna, szkoda wielka, że nie ma jeszcze hobbita przdałby się do kolekcji...

ocenił(a) film na 10
respen

Nie ma, ale będzie. Już nie mogę się doczekać "Hobbita" na kinowym ekranie;)

A co do teamatu.
Dla mnie WP jest arcyarcyarcydziełem. I książka i film. I w ogóle cała twórczość Tolkiena.
Ja to traktuję właściwie nie w kategoriach filmu czy książki, tylko czegoś wyższego, czegoś bardzo ważnego w życiu. Bo to właściwie jest częścią mojego życia.

I fajnie, że są ludzie, którzy myślą podobnie;)

Peace;)

ocenił(a) film na 10
xavi1991

Zggadzam się z Wami jedni lubią ojca chrzestnego inni matrixa ale ja KOCHAM WŁADCE PIERŚCIENI!!!

ocenił(a) film na 10
LeXToN77

A ja lubię matrixa i ojca i muminki ;P ale ten film to naprawdę arcydzieło- bo jak inaczej nazwać film,który ogląda się z wielką przyjemnością kilkanaście godzin?,sądze,że jeszcze długo nikt go nie pobije ;) czekam na ostateczną wersję(miała wyjść na HD ale jak wiadomo ten format upadł więc trzeba czekać na bluray),jeszcze dłuższą od edycji rozszerzonej ;) to dopiero będzie WOW!!!! ;)

elina81

Władca Pierścieni dla jego wielbicieli jest rzeczywiście czymś więcej niż tylko zwykłą książką... Jeśli o mnie chodzi, to jest dla mnie czymś w mojej wyobraźni gdzie mogę udać się kiedy rzeczywistość wydaje się szara i beznadziejna ... Czasem naprawdę żałuję, że elfy, hobbici i inni bohaterowie nie istnieją naprawdę :P Tolkien musiał być naprawdę niezwykłym człowiekiem skoro sprawił, że tylu ludzi pokochało Śródziemie czasem bardziej niż realny świat ... to naprawdę niezwykłe ...

ocenił(a) film na 10
Inis_2

...a ja lubię WŁADCĘ - STAR WARS - ODYSEJĘ KOSMICZNĄ - właściwie decyzję podjąć trudno:)