Widzę różne opinie na temat tego filmu i rozumiem was że coś się może nie podobać ale bez przesady! to klasyka to fenomen to mistrzostwo którego jeszcze długo nikt nie będzie potrafił doścignąć. wspaniałe efekty specjalne niesamowita muzyka i kostiumy które wprowadzają widza w świat jaki stworzył Tolkien. owszem brakuje mi w tym filmie walki hobbitów z sarumanem i jego uruk hai jednak bitwa o gondor odpłaca to i to w dodatku z nawiązką. gdybym tworzył listę najlepszych filmów wszechczasów jestem pewien że Powrót króla znalazł by się w samej czołówce.
Należy jeszcze dodać REWELACYJNEGO Golluma który to pod względem Motion Capture ( chyba dobrze to napisałem :D ) bije Avatara o 2 długości stadionu.
Zgadzam się z Tobą w 100%! WP to jedyne filmy jakim dałam 10/10 i.. chyba ostatnie (jedyną nadzieją jest jeszcze "Hobbit" xP)
Władca Pierścieni to na prawdę wspaniały film :) macie racje nawet 200 % :) gdy oglądałam ten film po raz pierwszy naprawdę zachwycił mnie i do teraz jestem jego wielką fanką :) książki przeczytałam po kilkanaście razy ( na prawdę :D ) a filmy oglądałam także wiele razy :) żegnam " legolasbloom ''
Masz rację :) Ten film jest wspaniały :) wszystko w nim jest idealne :) a książka ! co tu dużo mówić jest genialna :)
No, a tacy idioci jak Kileeer mówią, że to jeden z najgorszych filmów w dziejach kinach, nie można być bardziej skretyniałym. Czytajcie sobie jego posty. Nie trzeba lubić WP i jeżeli komuś się nie podoba to nic, każdy ma prawo do własnego zdania, ale mieszanie tak genialnego filmu z błotem to cecha największych trolli filmwebu.
Tak czytałam jego posty i rzeczywiście nie są zbytnio hmm pozytywnie nastawione do tego filmu ; ) no cóż jego strata nie wie co traci :)
tak :) ale niestety nie wszyscy to doceniają :( owszem każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy ale szkoda mi gdy ludzie pisza że ten film to dno . tak naprawdę to super film a książka jeszcze lepsza !!!!!!! wszystko w tym jest doskonałe :) często po skończonej lekturze po prostu znowu sięgam po wybraną część :) i jestem pewna ,że nawet za kilkanaście lat to wspaniałe dzieło nadal będzie miało rzeszę fanów . i choć nadal będą zdarzać się ludzie którzy spróbują mieszać tę książkę z błotem , to i tak władca pierścieni przetrwa . Przetrwa bo to jest klasyka . dzieło Tolkiena ! mistrza fantastyki . '' legolasbloom ''
przez cały ten czas od premiery unikałam tego forum by własnie nie wpasc na taki bezmózgi komentarz,
teraz po prostu zrozumialam ze bezmózgi istnieja i nie dla nich dzieła filmowe
A film na zawsze pozostanie arcydziełem wszech czasów;)
Zawszę się znajdą takie Trole Majtole :D żeby tylko zwrócić na siebie uwagę. Pewnie to ą małolaty z okularami na nosie i wielkimi pryszczami, co się tylko wymądrzają przed ekranem bo tylko to im zostało. Osobiście to nienawidzę takich osób, które nie mają za grosz szacunku do innych. Jeżeli film się komuś nie podoba to jego sprawa ,ale nie powinien innych obrażać, i wypisywać bzdur. Takie zaczepki są bardzo częste, najlepiej zostawić takie osoby i się nie odzywać. Zostawić je samym sobą i z ręką w gaciach, bo pewnie czerpią z tego przyjemność. Pozdrawiam wszystkich Fanów.