Po kolejnym obejrzeniu stwierdzam że lepszego filmu/ trylogii niema. Przeglądając rankingu zauważyłem że władca jest na 17 miejsca więc myślę sobie ile jeszcze wspaniałych filmów mnie czeka ale to nie prawda gdy zobaczyłem te filmy okazało śię że żaden nie mu nie dorównuje. Aragorn powiedział że to święto jest dziełem wielu ludzi i tak samo Władca to dzieło wielu ludzi bo począwszy od reżysera na charakteryzatorach kończąc wszyscy spisali się na najwyższym poziomie. Można by pisać jeszcze wiele ale po co skoro tym filmem się żyje jak żadnym innym ktoś powie że inne filmy są lepsze może i są dla niego lecz ja chciałbym bym żyć właśnie w takim świecie i wiele osób się ze mną zgodzi i właśnie w tym tkwi jego wielkość w całokształcie którego nic nie pobije
Może Hobbit, może Warcraft, może nawet Avatar jak zostanie dobrze zrobiona 2 i 3 część(oczywiście mowa tylko o filmie, bo do książki raczej nie ma szans). Jak narazie najbliżej były Gwiezdne Wojny, ale imo im się nie udało.
Troche źle sformułowałem ostatnie zdanie, bo Gwiezdne Wojny są starsze. Ale każdy wie o co chodzi.
o wielkości trylogii świadczy też muzyka to co zrobił Shore coś niebywałego w piątek utwór ''into the west'' słuchałem półtorej godziny
Tak, ten film jest wspaniały, i też ostatnio sobie uświadomiłem że lepszego nigdy w życiu nie oglądałem a było ich na prawdę sporo. Ten film to już historia i będzie żywo oglądana przez następne 50 lat, tak jak teraz westerny cieszą się dużym poważaniem tak kiedyś Władca będzie się cieszyć kunsztem oraz świetną grą aktorską. Aktorzy mogą się tylko cieszyć że mieli okazję grać w takiej wspaniałej produkcji, ponieważ zawsze będą kojarzeni z tym filmem, a to jest dla nich wieli zaszczyt.
Zgadzam się w pełni,
zobaczcie ile powstało gier na podstawie trylogii 10-15 ile nawiązań jest w innych filmach. Jaką karierę zrobili aktorzy tam grający E.Wood, Mortensen czy Bloom nie za bardzo przedtem znani