Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553250
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Co w tym filmie poza efektami było takie niesamowite naprawde nie wiem i proszę o oswiecenie mnie.

ocenił(a) film na 10
mateuszziomal

Poza efektami niesamowita była cała reszta...

kruk6666

e tam

ocenił(a) film na 10
mateuszziomal

Wiesz, jak byłem małym dzieckiem, to też mi się nie podobał. Dopiero teraz po kilku latach gdy obejrzałem ponownie, uświadomiłem sobie że to arcydzieło :) Za sam całokształt zasługuję na dobrą ocenę. Może po prostu nie lubisz fantasy. Bo gust filmowy masz dobry, więc niczego ci nie mogę zarzucić :)

kruk6666

Na dobrą tak ale nie więcej. Aha i ja oceniam nie jako fan fantasy ale jako krytykujacy filmy.

ocenił(a) film na 10
mateuszziomal

Ja nie jestem fanem fantasy, ale film mnie po prostu zachwycił, a przynajmniej ta część :)
PS. Fajnego kota masz w avatarze :) Muszę go sobie ściągnąć :)

ocenił(a) film na 10
mateuszziomal

zapraszam do lektury;) Chyba ze czytasz tylko ksiazki autorstwa Krzysia Ibisza to ta Ci sie nie spodoba;)

antek025

jak bylem dzieciak czytałem z wypiekami

antek025

Co ma piernik do wiatraka

ocenił(a) film na 10
mateuszziomal

jak przeczytasz najpierw ksiazke a potem obejrzysz film to nie ma porowbnania;)
jak najpierw obejrzales a potem bys przeczytal to tez bys zmienil poglad. Ale skoro juz czytales to nie wiem, moze w zlej kolejnisci film ogladales??:)

antek025

Ksiazke czytałem juz dawno temu i jest to piekna opowiesc. Tutaj natomiast oceniam film (ekranizację) i uważam, że jest ona skazana na klęske z góry, ponieważ film nie jest w stanie oddać wszystkich szczegółów tworzących świat tolkiena. Chcieli zarobić grubą kasę na tym filmie -zarobili- o to chodzi.

ocenił(a) film na 10
mateuszziomal

ale jest to najlepsza mozliwa ekranizacja tej ksiazki. Tej ksiazkji nie da sie zekranizowac w filmie trwajacym krocej niz 7 h, oni dokonali cudu, lepiej tego nsie zrobic nie dalo. Pod wzgledem ksiazki jak dla mnie tez film jest tylko dobry, pod wzgledem kinematografii 10/10!!

ocenił(a) film na 1
antek025

? WTf?

ocenił(a) film na 10
Kileeer

Twoja wypowiedz niezwykle wiele wniosla do dyskusji...

ocenił(a) film na 1
antek025

A jax ;D?

mateuszziomal

Polecam zobaczyć trylogię jeszcze raz , i samemu sobie odpowiedzieć na to pytanie :)

użytkownik usunięty
mateuszziomal

na pewno nie fabuła

ocenił(a) film na 10

taka natura fantazy, nie ma cyckow ani piorunbujacych dialogow, fabula wg Ciebie jest zla, ale jest na najepsza fabula gatunku fantazy jaka powstala...

użytkownik usunięty
antek025

noże i najlepsza ale tylko dlatego że fantasy to słaby i ubogi gatunek w którym ciężko znaleźć coś dobrego

ocenił(a) film na 10

bo tolkien wszystko niemalze co mozna bylo napisac juz naspial, ale ktos kto tym sie interesuje to zawsze cos znajdzie. Niektorzy lubia kryminaly, inni fantazy, inni romanse a inni psychologiczo-obyczajowe damaty, taka natura ludzka;)

ocenił(a) film na 10

Uważasz że fantasy to słaby i ubogi gatunek ??? Szczególnie z tą ubogością to trafiłeś jak kulą w płot... bo jak rozległa i bogata jest ludzka wyobraźnia każdy mający trochę oleju w głowie wie... a w dobie dzisiejszej techniki wszystko to co ta wyobraźnia wymyśli jest się w stanie przenieść na ekran... więc wybacz ale uważam, że wszystkie inne gatunki razem wzięte nie posiadają 5% bogactw gatunku fantasy.

ocenił(a) film na 3
mateuszziomal

Niesamowite? Hmm... niesamowite było... no właśnie, kilka ujęć i napisy końcowe.