Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553139
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Impossibru!

ocenił(a) film na 10

Wersja reżyserska powala, trwa dokładnie 4h 2m...
Wysiedział ktoś bez przerwy do końca?
Bo ja tak.
Mistrz jestem :D

ocenił(a) film na 10
Jacob Voorhees

Maraton Władcy Pierścieni - 3 części wersje reżyserskie, ok. 11 godzin. Ani razmu nie przymrużyłem oka ;)

ocenił(a) film na 10
adamgraf

Kurde... terazy wychodzi moja ciota...
Respect...

ocenił(a) film na 10
Jacob Voorhees

Respect dla kilkudziesięciu, ba, kilkuset innych ludzi, którzy wraz ze mną oglądali ten maraton :)

adamgraf

też byłam na maratonie, właściwie wróciłam z niego dzisiaj o 1o.oo, a zaczął się o 22.oo, więc prawie 12h oglądania wersji reżyserskich... niesamowite wrażenia! :) i też udało mi się nie przysnąć, mimo że ostatnio mogłabym spać całymi dniami. :D

ocenił(a) film na 10
yootsuu

To witaj w klubie! Gratuluje wytrwałości ;)

ocenił(a) film na 9
adamgraf

W takim razie Ci powiem, ze nasz maraton z kolegami, trwal ok 17 godzin (z krotkimi przerwami na piwo), ktore niestety podyktowane byly wzglegami praktycznymi. Zakupiona kolekcja DVD "golden edyszion dajrektors offkuts..." podzielona zostala na 6 plyt dvd z filmem, czyli jak sie slusznie domyslasz kazda czesc , podzielona zostala na dwie polowy, a jako bonus, zalaczono kolejne 6 plyt dvd z jakimis bzdurami... Jezeli uzupelnie to o informacje, ze na ten dlugi seans zaopatrzylismy sie w ilosc piwska, niezbedna do przetrwania wojny nuklearnej, odnalezienie tej wlasciwej sprawialo trudnosci... Niemniej (podkreslam), ze nikt nie zmruzyl oka do czasu kiedy Frodo nie zniszczyl pierscienia !!! Wtedy kamien nam z serca spadl i wszyscy zgodnie padlismy ma twarz ,przed obliczem nowego krola Gondoru...

ocenił(a) film na 10
Havard

Twa iście inspirująca opowieść prawdziwie zwaliła mnie z nóg. ;D

ocenił(a) film na 9
neo256

Wszystko jeszcze przed nami... Podobno Hobbita tem maja podzielic na trzy czesci... biedna watroba...

ocenił(a) film na 10
Havard

Ho ho, to ma być on aż tak długi?
Wiesz, bo ja do kina się wybieram z siostrą na święta. ;p

ocenił(a) film na 10
adamgraf

Też pojawiłem się na ostatnim maratonie w multikinie. Mimo, że oglądałem trylogię wiele razy, nawet wersje reżyserskie, to ani trochę nie żałuję, że zdecydowałem pójść. Walka ze snem była niesamowita zważywszy na fakt, że pojechałem do Wrocławia (na szczęście za niecałe dwa tygodnie u nas też otwierają multikino) w Piątek po zajęciach, jeszcze po przejażdżce pociągiem (około 2 godziny jazdy) + godzina czekania na sam maraton :D Nie będę oszukiwał, że nie przysypiałem, sumując przespałem około pół godziny w przeciągu całej trylogii, chociaż w porównaniu do niektórych znajomych trzymałem się całkiem dzielnie xD Mimo, że był spory tłum kulturka na wysokim poziomie, ludzie zadowoleni wychodzili z sali. No cóż, czekamy na maraton wersji reżyserskich Hobbita :)

ocenił(a) film na 10
Jacob Voorhees

Też byłam na maratonie :) Ba! Byłam drugi raz (poprzednio był w sierpniu) :) Ale przyznać muszę, że wcześniej nie dawałam rady. Film wyszedł już dawno, a ja pierwszy raz od początku do końca widziałam go właśnie w sierpniu na maratonie. Nie widziałam wersji oficjalnej, więc nawet nie wiem, które sceny w reżyserskich są dodatkowymi :P

ocenił(a) film na 10
Jacob Voorhees

Ja byłem z dziewczyną i też wysiedzieliśmy na całym maratonie do końca. Bałem się trochę wcześniej, że będzie mi się chciało spać, bo w końcu film widziałem mnóstwo razy ale jednak bez problemu się udało ;)

Journeyman666

my poszliśmy z nastawieniem, że jak zasnąć to najlepiej na pierwszej części, bo najnudniejsza, najmniej ciekawa itp. po obejrzeniu byliśmy w szoku, jak kiedykolwiek mogliśmy twierdzić, że "Drużyna Pierścienia" jest nudna i że już nigdy tak nie powiemy :D

ocenił(a) film na 10
yootsuu

Ja natomiast mam zupełnie inne nastawienie... uważam, że Jacksonowi najgorzej wyszła część druga Dwie Wieże. A Drużyna moim zdaniem na drugim miejscu u mnie ( na pierwszym Powrót Króla of course ;) )

ocenił(a) film na 10
adamgraf

Dwie Wieże zdecydowanie najmniej się trzymały książki ale moim zdaniem jako film najgorzej wypadła pierwsza część (najgorzej z Trylogii ale oczywiście nie znaczy to, że film był słaby) ;)

ocenił(a) film na 10
Jacob Voorhees

A ja znowu nie zdążyłam kupić biletów na maraton :(
Nie sądzę, że puszczą ten maraton trzeci raz...

ocenił(a) film na 10
Vilusia

pewnie puszczą z hobbitem za jakiś czas. dla kasy zrobią wszystko

karollo24

Nie..raczej nie..

Jacob Voorhees

Ja jutro się biorę za swój "własny" maraton!
Wszystkie 3 części na blu-ray w wersji reżyserskiej! :D

Mr_W

Też byłam na maratonie Władcy. I doszłam do wniosku że to nie jest film na małe ekrany . :D

zbroja

60 cali u kumpla wystarczy? :D

Mr_W

Zdecydowanie :D

zbroja

Wrecz przeciwnie.

ocenił(a) film na 10
Jacob Voorhees

No i proszę... a jednak się myliłam!
Trzeci raz puszczają NMF Władcy Pierścieni, tym razem w Krewetce 14 grudnia!

ocenił(a) film na 10
Vilusia

Ale fajnie, ja mieszkam w szwecji i z tego co wiem nie będzie nic, a powinni zrobić maraton Władcy Pierścieni i Hobbita, zrobili tak ze Zmierzchem więc dlaczego nie z czymś co jest dobre.

użytkownik usunięty
Jacob Voorhees

Właśnie wróciłem z maratonu władka 12 godzin wersji reżyserskiej , generalnie wr jest kapitalnym pomysłem i mozna sie pokusić i kupić na dvd czy br w takiej edycji , natomiast w kinie już pod koniec 3 a mianowicie pola pelenoru , oczy zaczeły się zamykać , ale gdy tylko usłyszałem orły przy czarnej bramie skupienie maksymalne :)

Jacob Voorhees

Ja widzialem kazda czesc po 35-40 razy :) przy 25 przestalem liczyc :) oczywiscie mowie o wersjach rozszerzonych i kinowych razem. Maratony robie sobie czesto ale w domu. W kinie odradzam... wczoraj bylem i sie zawiodlem.

ocenił(a) film na 10
MrBaggins

hehe ja oglądam rozszerzoną trylogie przynajmniej raz w tygodniu :D

ocenił(a) film na 8
Jacob Voorhees

To ja oglądałem wersje reżyserską? Ehhh mądry ja : /