Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553284
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Ale ta część nie wyszła. Głównie za sprawą zakończenia. Nie pokazano tej radości, dalej mamy ponurą atmosferę

szymon0018

Przesadzasz, radość była, ale było także miejsce i na smutek związany z rozstaniem, i ostatnią wędrówką Froda i Bilba za morze, ja raczej bym powiedział, że zakończenie jest spieprzone ze względu na to,że Shire miał być terroryzowany przez Sarumana, i tam miał zginąć, a nie na szczycie orthanku.

ocenił(a) film na 9
Gotrek09

Ale po zniszczeniu pierścienia członkowie drużyny już nic nie mówią...

szymon0018

Nie rozumiem do końca co masz na myśli, jak po zniszczeniu pierścienia nic nie mówią? xD

ocenił(a) film na 9
Gotrek09

Choćby Gimli, Legolas, nie ma tej radości co np. w Rivendell, to wszystko jest za krótkie. Mogli pousuwać trochęscen przed bitwą i zrobic dłuższe zakończenie.

szymon0018

Według mnie nic nie musieli by usuwać, tylko zrobić porządne 5 godzinne EXTENDED EDITION, i byłby git, no ale jest jak jest, a i tak dla mnie en film to arcydzieło.

ocenił(a) film na 9
Gotrek09

Lubię cię :D Ale mógłbyś zmienić avatar bo taki sam miała pewna uzytkowniczka izunia i jakieś numery i mi się źle kojarzy.

ocenił(a) film na 10
szymon0018

To najlepszy film z tych trzech. Jak możesz pisać że coś tam nie wyszło ? Jeżeli coś komuś ostatnio nie wyszło to raczej nawiązując do twego awatara - Na krańcu świata i Na nieznanych wodach. Nara.

ocenił(a) film na 9
Rahabiel

3 część oglądam raz na pół roku, a filmy które nie wyszły co miesiąc. Dziwne?

ocenił(a) film na 10
szymon0018

A ja dokładnie odwrotnie, ale każdy ma swój gust. Ogólnie lubię zarówno Władcę pierścieni jak i Piratów z Karaibów. Władca wydaje mi się jednak filmem bardziej równym a Piraci z Karaibów balansują pomiędzy geniuszem a przeciętnością co ostatecznie plasuje cała tę serię o oczko niżej niż Władcę Pierścieni.