Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553139
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

K

ocenił(a) film na 10

Wersja reżyserska robi naprawdę duże wrażenie... ale tym, za co najbardziej lubię ten film jest
fakt, że to najbardziej udana ekranizacja wszech czasów, przy której wszystkie Harypytery,
Igry, Zmroki i inne młodzieżowe dzierdzioki nie mogą nawet spadać na bambus, bo takiej
hołocie wiz nie wydają :))

ocenił(a) film na 10
Kadente

książki nie czytałam ale mój brat niestety raczy mnie w czasie oglądania (po raz kolejny :)) trylogii porównaniami z książki co jest, czego nie ma i takie tam i myślę że bardzo fajnie pozmieniali niektóre rzeczy bądź pominęli (choćby sprawa w 3 części z Shire)

Ja również polecam wersje reżyserską....po obejrzeniu jej zmieniły się choćby moje odczucia wobec Boromira...bez wstawek z 2 części ma się wrażenie ze to czarny charakter.....

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Kadente

Bez przesady, Harry ma fajne filmy, prócz części 5 i 6 ; ) No ale WP to wyższy poziom ; )

Kadente

Zgadzam się. Chociaż HP to moje dzieciństwo i uwielbiam go,to uważam,że Władcy Pierścieni nie dorasta do pięt :P Oczywiście można stwierdzić,że nie należy porównywać do siebie tych filmów,bo opowiadają o czymś innym,ale jeśli chodzi o popularność,poziom wykonania to WP króluje pod tym względem. Jest to klasyka,każda część jest świetnie nakręcona - każda rzecz dopracowana. Nic dziwnego,że dostał 11 Oscarów - zasłużył na to. A o zmierzchu nawet nie wspominaj w tym samym poście,w którym piszesz o WP,bo jest to obrazą dla tak wspaniałego filmu jaki stworzył Jackson. Zmierzch to g*wno dobre dla nastolatek - zyski nie świadczą o jakości.