Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553205
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Mimo upływu lat

ocenił(a) film na 10

wciąż robi ogromne wrażenie

ocenił(a) film na 10
jakjakub

Dokładnie, tylko w kilku momentach efekty mi się nie podobają. Np. jak Sam i Frodo leżą na skale po zniszczeniu pierścienia i wokół nich leci wszędzie lawa, to widać wyraźnie, że to nie jest prawdziwe, tylko strasznie sztuczne :/. Wygląda jak by to był blue box z kiepskiego gifu płynącej lawy :p. Ale tylko parę takich momentów było.

ocenił(a) film na 10
tomciog18

Jprd, to było kręcone parę lat temu ;) Czasami efekty nie domagają. Ale musisz przyznac, że jak na tamte czasy (ba nawet na te) miejscami efekty są niesamowite ;)

ocenił(a) film na 10
lowgravity

Wtedy nic nie miało szans z tymi efektami, teraz są niesamowite i tylko momentami słabawe już, przecież pisałem tak już wcześniej :P.

ocenił(a) film na 10
tomciog18

Jedno mnie wkurza. Minas Tirith było potężną budowlą, częściowo wykutą w skale, częściowo dobudowaną.. Obstawiam, że te cześci, które były dobudowane powstały z jakiegoś twardego, trudnego do zniszczenia kamienia. Więc jakim cudem gdy orkowie niszczyli katapultami ściany Minas Tirith, one waliły się jakby były zbudowane z klocków lego?

tomciog18

najlepsza scena i tak szarża wojsk rohanu :)

jakjakub

TAK, ZGADZAM SIE. Ten film nigdy mi sie nie znudzi ... Polecam wersje rozszerzona wszystkim fanom :) Osobiscie tylko taka ogladam. Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 10
Shurtugal_Eragon

Filmy i twórczość literacka to prawdziwe arcydzieło. Jedyne co mnie lekko wzdryga to to , że aktor grający Gandalfa jest gejem, jednak do jego gry aktorskiej przyczepić się nie można ;)