Nie jest to może film wybitny, chodzi mi o całą trylogię, daleko mu do arcydzieła. Było sporo scen żenujących zwłaszcza z Legolasem. Mnóstwo scen które uwłaczają inteligencji. Ogólnie mówiąc film poprawnie zrealizowany, nie wybitny lecz poprawny.
chyba ma na mysli ta scene
http://www.youtube.com/watch?v=sMjkfZ3q8tE&feature=related
Chodzi mi o te sceny w których Legolas wskakuje na Olifanta, albo kiedy zabija liczy swoje ofiary lub uśmiecha się sam do siebie.
Wladca Pierscieni to arcydzielo,nie czepiac sie na sile ,na dodatek fajnych scen ;)
Nie rozumiem o co Ci chodzi z tym wskakiwaniem na olifanta.Jestem fanem WP,oglądałem każdą część po pare razy i nie rozumiem o co Ci chodzi.Scena z Olifantem była wporządku.Bardzo widowiskowa a to przede wszystkim w tej części chodziło.Zresztą uważam samą postać Legolasa za jedną z lepszych w tym filmie
W zestawieniu z Ojcem Chrzestnym, czy Odyseją Kosmiczną to owszem, Władcy dużo brakuje do arcydzieła. Ale to jest kompletnie inny rodzaj kina. W swojej kategorii jest arcydziełem.
Heh jak to jest ? Podoba mi się i Władca Pierścieni i Ojciec Chrzestny i ten wasz bajkowaty Avatar ;)