Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553284
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Czy może mi ktoś podać tytuł filmu, który przynajmniej jest tak samo widowiskowy jak "Powrót króla" czy jakakolwiek inna część LOTRa? I to nie ilość czy jakość efektów zrobiła na mnie takie wrażenie (chociaż to też) a fenomenalne zdjęcia i reżyseria. Te ujęcia są po prostu nieziemskie. Efekty wizualne na najwyższym poziomie. Aż trudno uwierzyć, że niektóre ujęcia w całości powstały w komputerze. Ale to tylko przyprawa tak samo jak świetny dźwięk i fenomenalna muzyka Howarda Shore'a. Może i są już filmy, które mają lepsze efekty (ale tylko trochę) ale nie dorównują widowiskowością LOTRowi.
Widowiskowe filmy, które są zaraz po LOTR:
"SW - prequele"
"Iron Man"
"King Kong"
"Harry Potter 7.2"
"Piraci z Karaibów 2 i 3"
"Transformers (trylogia)" - jedynka - miodzio, 2 - ujdzie, 3 - nie dość, że efekty bardzo średnie to jeszcze w tym zero, null, brak totalny jakichkolwiek emocji. O, sorry, WIELKA NUDA!

użytkownik usunięty
TheLOTRandSWfan

jeśli chodzi o widowiskowość To ''Terminator 2: Dzień sądu'' miażdży Władcę pierścieni

użytkownik usunięty

Zartujesz chyba... stare Gwiezdne Wojny tak... Alien tak... nawet Titanica uznam za dosc widowiskowy ale Terminator 2? Bez obrazy stary ale co tam jest widowiskowego???

użytkownik usunięty

- prolog
- pierwsze starcie Terminatora z T1000 w galerii
- pościg ciężarówką w kanale burzowym
- Arni z minigunem vs. policja
- w zasadzie ostatnie 30 minut filmu, czyli pościg helikopterem, przelatującym pod wiaduktem - pościg cysterną - Hasta la vista, baby - finałowe sceny w hucie.

Alien co tam było takiego widowiskowego? Chyba że miałeś na myśli Aliens Camerona, który był dużo bardziej widowiskowy.

TheLOTRandSWfan

Tyle że Transformers to Transformers, pod względem SAMYCH EFEKTÓW i widowiskowości stoją akurat bardzo wysoko.

TheLOTRandSWfan

Avatar przebija LOTR pod wzgledem widowiskowosci... poza tym : "300" "Braveheart - Waleczne Serce " "Matrix Reaktywacja" "10.000 BC" "Matrix Rewolucje" te filmy tez do widowiskowych zaliczyc nalezy...

ocenił(a) film na 10
TheLOTRandSWfan

osobiście zabierałem się za transformers i nie wytrzymałem nerwowo do końca, film porażka, iron man, czy king kong w porządku, podobają mi się, ale nie można powiedzieć że to jest wybitny film, ewentualnie dość dobry

dyg

Avatar, Szeregowiec Ryan, King Kong, Incepcja