Czy może mi ktoś podać tytuł filmu, który przynajmniej jest tak samo widowiskowy jak "Powrót króla" czy jakakolwiek inna część LOTRa? I to nie ilość czy jakość efektów zrobiła na mnie takie wrażenie (chociaż to też) a fenomenalne zdjęcia i reżyseria. Te ujęcia są po prostu nieziemskie. Efekty wizualne na najwyższym poziomie. Aż trudno uwierzyć, że niektóre ujęcia w całości powstały w komputerze. Ale to tylko przyprawa tak samo jak świetny dźwięk i fenomenalna muzyka Howarda Shore'a. Może i są już filmy, które mają lepsze efekty (ale tylko trochę) ale nie dorównują widowiskowością LOTRowi.
Widowiskowe filmy, które są zaraz po LOTR:
"SW - prequele"
"Iron Man"
"King Kong"
"Harry Potter 7.2"
"Piraci z Karaibów 2 i 3"
"Transformers (trylogia)" - jedynka - miodzio, 2 - ujdzie, 3 - nie dość, że efekty bardzo średnie to jeszcze w tym zero, null, brak totalny jakichkolwiek emocji. O, sorry, WIELKA NUDA!
jeśli chodzi o widowiskowość To ''Terminator 2: Dzień sądu'' miażdży Władcę pierścieni
Zartujesz chyba... stare Gwiezdne Wojny tak... Alien tak... nawet Titanica uznam za dosc widowiskowy ale Terminator 2? Bez obrazy stary ale co tam jest widowiskowego???
- prolog
- pierwsze starcie Terminatora z T1000 w galerii
- pościg ciężarówką w kanale burzowym
- Arni z minigunem vs. policja
- w zasadzie ostatnie 30 minut filmu, czyli pościg helikopterem, przelatującym pod wiaduktem - pościg cysterną - Hasta la vista, baby - finałowe sceny w hucie.
Alien co tam było takiego widowiskowego? Chyba że miałeś na myśli Aliens Camerona, który był dużo bardziej widowiskowy.
Tyle że Transformers to Transformers, pod względem SAMYCH EFEKTÓW i widowiskowości stoją akurat bardzo wysoko.
Avatar przebija LOTR pod wzgledem widowiskowosci... poza tym : "300" "Braveheart - Waleczne Serce " "Matrix Reaktywacja" "10.000 BC" "Matrix Rewolucje" te filmy tez do widowiskowych zaliczyc nalezy...
osobiście zabierałem się za transformers i nie wytrzymałem nerwowo do końca, film porażka, iron man, czy king kong w porządku, podobają mi się, ale nie można powiedzieć że to jest wybitny film, ewentualnie dość dobry