Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553284
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Zdecydowanie najlepsza część z całej trylogii jeśli chodzi o film, bo kiedy czytałam książkę bardziej podobały mi się Dwie Wieże.

Zuzulek

taak zgadzam się , mi też najbardziej jako książka podobały się "Dwie Wieże" a jako film "Powrót Króla" tylko zawsze troche smutno bo to już ostatnia część

Nessa_3

Ale przepiękna! Nie mogę zapomnieć tej piosenki Pipina u Denethora <3

Zuzulek

No i tu problem , przepiękna i ostatnia... i to mnie zawsze najbardziej smuci , dobrze , że ma szczęśliwe zakończenie , bo jak nie wtedy to by wogóle było. Ale nie szczęśliwe zakończenie lepiej pasuje :)

Nessa_3

W sumie jest smutne - jak Frodo odpływa. Za każdym razem wtedy płączę ;(

Zuzulek

hehe lepiej nie przypominaj , bo się znowu wzruszę ;P

ocenił(a) film na 8
Zuzulek

zawsze mnie ciekawi , czemu Hobbit musiał nieść ten pierścień , trudną i niebezpieczną drogą jak mógł polecieć na plecach tego ptaka gigantycznego , tego co w ostatniej scenie zabrał wykończonych Hobbitów ze skały otoczonej lawą . Jak ich odebrał to i mógł ich zawieść . Chyba sam Tolkien nie zna odpowiedzi na te pytanie , mimo wszystko cała trylogia jest świetna :D

bzykus100

Myślę, że Sauron by ich wypatrzył i zabił. A kiedy już Sauron został zniszczony mogli se fruwać do woli...

ocenił(a) film na 8
Zuzulek

tak czy inaczej mógł by ich "podwieźć" pod samą bramę :D

bzykus100

Tylko jak Gandalf zginął to raczej nie miał kto orła powiadomic o tym. A jak już zmartwychwstał to nie wiedział gdzie się Sam z Frodem podziewają.

Zuzulek

jeżeli lecieli by na orłach to Toklien nie miał by za dużo o czym pisać. A tak mamy trzy świetne części władcy :D

Nessa_3

:D Tak. Chociaż Tolkien jakby żył to na pewno by to jakoś wytłumaczył.