Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553205
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Jaki wam najbardziej podobał się film fantasty? Harry Potter ,Opowieści z Narni czy Władca
Pierścieni?

Mimi02

Jak dla mnie "Harry Potter" to nieco inny gatunek niż "WP", czy "PzN", więc nie będę porównywać.

ocenił(a) film na 10
Mimi02

Oczywiście, że Władca Pierścieni!

Vilusia

Nie będę oryginalny ..... Władca Pierścieni :)

ocenił(a) film na 9
yasiamaru

Stanowczo Władca. Szczególnie gdy obejrzy się go w wersji reżyserskiej, która dodaje naprawdę sporo nowych wątków i smaczków.

cheeroke

gra pijacka :D

ocenił(a) film na 10
lassa_2

Wszystkie!!! :D

kapelutek

Nie wszystkie, ta scena jak Gimli oddmuchuje "martwe rączki" jest beznadziejna :D :D

ocenił(a) film na 9
lassa_2

Ja nie potrafie zrozumieć jak mogli wywalić cała sekwencje w tej krypcie nieumarłych albo scene, w której ginie Saruman:P

cheeroke

To jeszcze można zrozumieć, ale jak mogli wywalić te wszystkie sceny z Lothlorien!

ocenił(a) film na 9
lassa_2

Teraz musze dorwać Titanica Extended Edition:P

ocenił(a) film na 10
cheeroke

Dla mnie chyba największym ciosem była rozmowa z Sarumanem,która przecież była kluczowa dla dalszej części filmu.

ocenił(a) film na 10
Mimi02

głupie pytanie :p... LOTR :D

ocenił(a) film na 9
Mimi02

a może jeszcze dodamy Piraci z Karaibów?
ale i tak Władca Pierścieni są najlepsze

ocenił(a) film na 9
Mimi02

Jak wyzej :).
Wladca Pierscieni.

użytkownik usunięty
Mimi02

Harry i Władca to dwa moje ulubione filmy fantasty, ale Władca Pierścieni trochę lepszy. Nie ma go co porównywać do takich bezsensownych bajeczek jak opowieści z ...

ocenił(a) film na 10

właściwie trudno porównać ponieważ każdy jest zupełnie inny i trochę się z tobą zgodzę superola1 Opowieści z Narni to trochę taka bajeczka a raczej typowy film familijny (fantasy) ale i tak uwielbiam

ocenił(a) film na 1
Mimi02

Pisanie o najlepszym filmie na forum wp ;/ strata czasu ...

Kileeer

Jaki ty masz gust filmowy !! Czlowieku !! Masakra... Idź lepiej z filmwebu dawać 10tke myszce miki gdzie indziej

ocenił(a) film na 1
FastSmith7

nuda.

ocenił(a) film na 10
Mimi02

Wszystkie są rewelacyjne, ale podobnie jak poprzednicy wybrałbym Władcę Pierścieni.

ocenił(a) film na 10
Mimi02

Choć bardzo lubię Harry'ego, gdybym miała wybierać to na pewno wybrałabym Władcę Pierścieni.

Mimi02

Oczywiście, że ''Władca....''

ocenił(a) film na 10
jasio88thc

No proste!

ocenił(a) film na 9
Mimi02

władca :p

użytkownik usunięty
Mimi02

Moj ranking to: Władca Pierścieni, Willow, Opowieści z Narnii, Legenda... pozniej dluuugo nic ciekawego i seria o Harry Potterze prawie ze na końcu (o ile wogole powinien znalezc sie w rankingu fantasy) - pierwsze 3 zekranizowane czesci serii byly zrobione z sensem i smakiem ale nastepne to niestety porazka...

ocenił(a) film na 10

u mnie jest wahadło czy wp czy hp

ocenił(a) film na 10
filmowy_laufer

i mówicie brak śmierci Sarumana, obejście sobie wersje rozszerzoną w której jest śmierć

ocenił(a) film na 9
Mimi02

A nie można ich wszystkich lubić? Każdy ma inne klimaty, które się mogą podobać.

Mimi02

Zdecydowanie Władca Pierścieni.

Mimi02

Ja bym zamiast HP(w którym mi się jedynie soundtrack podoba) dał Labirynt Fauna.

ocenił(a) film na 10
Ivalor

po co? jak w czarze ognia jest odjazdowy labirynt:D

ocenił(a) film na 1
Ivalor

hhahahaaha dwa gówna w jednym no ilvarol rozje*ś mnie tym ahahahhahhahahahahaa

Kileeer

A można po polsku?

ocenił(a) film na 1
Ivalor

Może sp by ci się przydało ?
Bo czytania , to na necie się nie nauczysz ;D

ocenił(a) film na 10
Mimi02

Władca pierścieni- klasa w swoim rodzaju. HP przy WP to zaledwie marne wypociny.

ocenił(a) film na 10
kamil_morawski1

chyba cie po*ebało, MARNE WYPOCINY? Sam spróbuj lepszą napisać 8|

ocenił(a) film na 10
filmowy_laufer

Twoja wypowiedź sama świadczy o Tobie. Czy trzeba od razu bluzgać? Czasami uważaj do kogo się tak zwracasz. Tak się składa, że przeczytałem wszystkie części HP i nie przypadł mi do gustu tak jak WP i nie ukrywam, że lubię postać Pottera. Prawda, nie napisał bym nic lepszego, ale raczej nie o to chodzi.
HP jest raczej dla młodszych ludzi i nie jest tak dokładnie rozwinięty fabułą jak Władca Pierścieni, którego może przeczytać nawet osoba strasza. Uważam też, że Rowling ściągnęła też kilka pomysłów od Tolkiena!
Jak można porównywać w ogóle dzieło mistrza WP z HP. Nieporozumienie.
J. R. R. Tolkien uczestniczył w I wojnie światowej, a doświadczenie tego przelał właśnie do książki. Już nie wspomnę, że stworzył na swój sposób prawie, że mitologię angielską.
W HP akcja dzieje się w świecie współczesnym, w WP w przeszłości, gdzie świat jest opisany w każdym, najmniejszym szczególe.
Z całym szacunkiem dla miłośników HP, ale WP to arcydzieło, a gdzie jeszcze "Silmarillion", "Hobbit", "Dzieci Hurina" lub też "Niedokończone opowieści".
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
kamil_morawski1

Tak , bo wp łatwiej i szybciej przeczytać ,tak , tak ,tak...

ocenił(a) film na 10
Kileeer

Silmarillion

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
kamil_morawski1

Stęskniłem się już!

kamil_morawski1

Mądra wypowiedź.

ocenił(a) film na 8
Mimi02

Hahahahahahahahahaha. Wytypowałeś "Opowieści z Narnii"? Przezabawne.
Jak dla mnie to "Harry Potter", ale nie można porównywać poprzedniej opcji do "Władców Pierścieni" czy też "HP".

ocenił(a) film na 10
Mimi02

WŁADCA PIERŚCIENI!!!!!

Mimi02

zdecydowanie władca pierścieni !