Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553330
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Pierwsza i druga częsc miały jeszcze jakąś fabułę. A trzecia to bite 4 godziny nap.... mieczami. Ofc do tego chwile z podniosłą muzyką. Owszem, takie rzeczy pasują do filmow. Ale żeby co drugą scenę?! Wiem że film jest na podstawie książki. Główni bohaterowie sami nie mają draśnięcia a zabijają po kilkudziesięciu wrogów. A kiedy umierał tamten król to córka musiała z nim gadac całą scenę zanim wyzionął ducha. Mi to akurat nie pasuje ale widocznie są ludzie którzy to lubią. Mimo wszystko efeky specialne, muzyka, gra aktorska są niezłe i bez wyrzutów sumienia daję 9/10.

ocenił(a) film na 10
Randomczlowiek

,,A kiedy umierał tamten król to córka musiała z nim gadać całą scenę zanim wyzionął ducha." - nie jestem do końca pewne o co ci chodzi. To normalne że ludzie przed śmiercią się żegnają. Theoden (król) nie został śmiertelnie ranny żeby od razu umrzeć - w filmie tego nie poruszyli - to jego własny koń go zabił przygniatając go własnym ciałem.

Co do draśnięć to w 2 części Gimli (krasnolud) jest ranny w głowę (wycieli tę scenę)

Masz rację co do pojedynków - za dużo tego było - ale nie były baaardzo nudne.

ocenił(a) film na 10
alfa940

A ja tak tytlko dopowiem, że to nie była córka, tylko siostrzennica ;]
Ja uwielbiam bitwy z LOTRa, najbardziej z dwóch wież, ale w powrocie.. też są niezłe. jak sie je ogląda to dech zapiera ;D

ocenił(a) film na 10
Zielonoo

Szarża Rohrirrimów najlepsza, bez dwóch zdań! Muzyka przy tej scenie powala na kolana :D

ocenił(a) film na 9
Zielonoo

Siostrzenica? Mój błąd :)

ocenił(a) film na 9
alfa940

Wiem, że to normalne, że przed śmiercią ludzie się żegnają. Ale to bardzo typowe i nieoryginalne w filmach.

ocenił(a) film na 10
Randomczlowiek

Mi się najbardziej podobała walka jak drzewce wparowały i wszystko niszczyły. Ale powiem tak, że załozyciel tematu przynajmniej uzasadnia swoje zdanie i za to należy mu się wielki plus:))

ocenił(a) film na 9
R_a_d_z_i_o

Dzięki :) Nigdy nie zabieram się do krytyki czegokolwiek jeśli nie mam argumentow. :)

Randomczlowiek

I chwała Ci za to ;)
A co do tego pożegnania to w książce Eowina była ranna a Theoden nie wiedział kto go ocalił - była tylko krótka rozmowa z Merrym. W filmie troszkę przeciągnęli ;)