To na końcu ryczałem.... Jak oni odpływają. Rozpacz Sama... Jezu! A Wy?
A ja po tak nudnym seansie (odkąd skończyła się bitwa pod Minas Tirith jest straszna zamuła) niemal zasnąłem. Film jest dobrym kinem fantasy, ale w tych wszystkich rankingach ładnie go przereklamowali (nie zasłużył na TOP30 w żadnym rankingu, a występuje w 5 na 6 mi znanych).
A jeśli ryczałeś to musisz mieć coś z oczami, bo w filmie nie ma kompletnie nic wzruszającego! Widziałeś może "Braveheart", "Gladiatora", "Leona", czy choćby scenę śmierci Boromira w "Drużynie Pierścienia"? Tam są wzruszające sceny.
ja widziałam Gladiatora i przyznam szczerze, że mnie nie wzruszył a co do wzruszania we Władcy to mnie wzruszyła scena, kiedy Sam, Frodo, Pippin i Mery pokłonili się Aragornowi (już jako królowi), a on im powiedział : "Przyjaciele, nie musicie się kłaniać nikomu" i wszyscy wtedy oddali im pokłon. ;) piękne
Widziałem wszystkie powyższe filmy, przyznaję, wszystkie mają niezwykle wzruszające sceny ale ja bym dopisał jednak Lotra III (i mojego ulubieńca, The Fountain). Scena, gdy Frodo wraz z Bilbem, Galadrielą i Gandalfem odpływa jest niezwykle ujmująca. Muzyka, widok i gra aktorska są tego zasługą. Oglądając film czułem, że takie zakończenie będzie najlepsze. Do tego trzeba dodać powrót Sama i kwestię "I'm back". W założeniu Tolkiena ta scena jest kluczem i zarazem zamknięciem opowieści o Śródziemiu. Odkąd pamiętam kochałem powieści Tolkiena i zanim film wyszedł dokładnie tak wyobrażałem sobie zakończenie.
Oczywiście szanuję Twoje gusta, ale dla mnie nie było ani jednej nudnej sceny w tym arcydziele (a widziałem tę trylogię już kilkanaście razy, w ciągu tej doby obejrzałem całą trylogię w wersji reżyserskiej).
Dokładnie. Widziałem ten film wiele razy , ale nigdy nie chciałem oglądać końcówki ponieważ nie lubię się wzruszać przy filmach, bo to dla mnie dziwne (?) :D Kiedy przeczytałem książkę to scena na Szarej Przystani mnie rozkleiła, a pan Jackson idealnie nastrojowo przeniósł ją w film... Oczy mi się pociły przy Ostatnim Samuraju, Pianiście no i przy Władcy Pierścieni. Wiem, że śmieszne połączenie ale cóż :D
Ja tak samo ;) wzruszająca scena i ludzie nie piszcie o tym że się nudziliście bo to na prawdę śmieszne.