Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553205
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

.. "ten który nie może zginąć z ręki żyjącego człowieka".. przecież z kontekstu jasno wynika, że ma być "żyjącego mężczyzny/męża".. Cały myk w tym, że głównego nieumarłego zabija kobieta, czyli jak by nie patrzeć człowiek :P "man" - w tym przypadku nie "człowiek" a "mężczyzna".. Na pół godziny psuje mi to oglądanie filmu, a jakoś w tym czasie nie chcą puszczać reklam :)

LukaszP1982

Mnie też wkurza tłumaczenie i niestety nic na to nie poradzimy,można jedynie przestać oglądać ale tego zrobić nie mogę,za bardzo lubię ten film żeby go przegapić,nawet na nieszczęsnym TVN-nie :)

ocenił(a) film na 10
Angel24

Ja bym tego nie mógł oglądać w stacji gdzie puszczają reklamy. Gdyby w trakcie ataku Riddermarchi, najbardziej epickiej sceny w historii kina włączyli reklame to byłby gwałt na dziecku w biały dzień i bez wazeliny. Ta scena jest tak zajebista, że za każdym razem oglądając ją mam ciary na plecach. ooooooo

Witcher1990

Na 100% nie jest to najbardziej epicka scena w historii kina..

TorcidaTiger

A co powiesz na tekst Gandalfa "przysposobić się do obrony!", gdzie w tle po angielsku bez problemu słychać "prepare for battle!" ;)

ocenił(a) film na 10
zaLienowany

Nie macie jeszcze telewizorów z opcja zmiany lektora na napisy?

damiansport1

mam, ale co z tego jak na telewizji analogowej jadę :) Wynajmuję chatę, a specjalnie płacić haraczu na kablówkę nie mam zamiaru płacić :)

damiansport1

Yyyyyyyy:) Przyznam że nie słyszałem:) TV oglądam z rzadka:)

ocenił(a) film na 10
TorcidaTiger

Wg mojej oceny i tego co do tej pory widziałem owszem jest. Zaraz za nią jest spojrzenie Apollo Creeda z Rocky 1 przed ostatnią rundą gdy Rocky chce dalej walczyć.

ocenił(a) film na 10
LukaszP1982

Też mnie to uderzyło... Ale i tak TVN jeszcze jakoś nie razi mnie tłumaczeniami ogólnie. Tutaj "lepszy" jest Polsat - nie dość, że lektorzy tak wnerwiający, że ma się ochotę wyrzucić telewizor przez okno, to jeszcze jakieś przeinaczenia i uproszczenia...