.. "ten który nie może zginąć z ręki żyjącego człowieka".. przecież z kontekstu jasno wynika, że ma być "żyjącego mężczyzny/męża".. Cały myk w tym, że głównego nieumarłego zabija kobieta, czyli jak by nie patrzeć człowiek :P "man" - w tym przypadku nie "człowiek" a "mężczyzna".. Na pół godziny psuje mi to oglądanie filmu, a jakoś w tym czasie nie chcą puszczać reklam :)
Mnie też wkurza tłumaczenie i niestety nic na to nie poradzimy,można jedynie przestać oglądać ale tego zrobić nie mogę,za bardzo lubię ten film żeby go przegapić,nawet na nieszczęsnym TVN-nie :)
Ja bym tego nie mógł oglądać w stacji gdzie puszczają reklamy. Gdyby w trakcie ataku Riddermarchi, najbardziej epickiej sceny w historii kina włączyli reklame to byłby gwałt na dziecku w biały dzień i bez wazeliny. Ta scena jest tak zajebista, że za każdym razem oglądając ją mam ciary na plecach. ooooooo
A co powiesz na tekst Gandalfa "przysposobić się do obrony!", gdzie w tle po angielsku bez problemu słychać "prepare for battle!" ;)
mam, ale co z tego jak na telewizji analogowej jadę :) Wynajmuję chatę, a specjalnie płacić haraczu na kablówkę nie mam zamiaru płacić :)
Wg mojej oceny i tego co do tej pory widziałem owszem jest. Zaraz za nią jest spojrzenie Apollo Creeda z Rocky 1 przed ostatnią rundą gdy Rocky chce dalej walczyć.