Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553205
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

nudny

ocenił(a) film na 5

zdecydowanie za dlugi i w ogole bez sensu, ten film jest bezsensowny naprawde, no ale czego sie spodziewac po filmach dla dzieci

m_dub

Boże święty, człowieku po co Ci takie idiotyczne gadanie, dostarcza Ci to radości?

ocenił(a) film na 1
vivresavie

A tobie co przeszkadza
?

m_dub

Sądze że jak byś nie był dzieckiem pisał byś bardziej logicznie.Film jest poprostu idealny.Efekty,Muzyka,gra aktorska,klimat,przygoda i mógł bym jeszce dłuuugo wymieniać.

ocenił(a) film na 10
FastSmith7

Jak trochę podrośnie to zrozumie że Władca Pierścieni to film idealny.

użytkownik usunięty
Joecrou

chyba odwrotnie, jak podrośniecie to zrozumiecie, że ten film to tylko bajeczka dla dzieci

ocenił(a) film na 9

Ależ czy ktoś twierdzi, że Władca ma Bardzo Poważną Fabułę O Głębokim Przesłaniu :P?
Tobie się nie podoba, a gusta są różne i każda opinia ma tę samą wagę :P.

Mlodzik91

Manypakiao wraca do trollingu i nawet sprowadził kolegę. :P

użytkownik usunięty
Ivalor

poczytaj sobie więcej na temat trollingu

Mlodzik91 - aż tak ciężko było ci spojrzeć nieco wyże i przeczytać komentarz Joecrou - który oczywiście jest głupotą

ocenił(a) film na 9

Ależ spojrzałem, ale nie skomentowałem ;). Film idealny nie istnieje, ale jak dla mnie Władca aż tak bardzo od ideału nie odbiega, choć widziałem lepsze filmy ;)

użytkownik usunięty
Mlodzik91

Natomiast dla mnie Władca aż tak bardzo od dna nie odbiega

ocenił(a) film na 9

Nie no, proszę cię: dnem jest "Dyniogłowy 4", "Piła VII" itp. Obiektywnie patrząc "Władca" jest znacznie lepszy ;)

użytkownik usunięty
Mlodzik91

nie powiem ci czy "Dyniogłowy 4"i "Piła VII" są lepsze od Władcy ponieważ tych pierwszych nie oglądałem

ocenił(a) film na 9

Ale ja widziałem ;). Nie widzę sensu mieszać z błotem i wystawiać najniższych ocen filmom, które mi się zwyczajnie nie podobały. To już nawet "Avatarowi" wystawiłem 6, bo obiektywnie na taką ocenę zasługuje ;). Ale każdy robi jak chce.

użytkownik usunięty
Mlodzik91

jak ten film nie ma żadnych zalet, z wyjątkiem scenografii

Niektórzy, zamiast prowadzić konwersację na poziomie na ciekawych tematach, piszą jaki to film jest nudny i beznadziejny, Wejdźcie na forum, gdzie go chwalą i tam przedstawcie swoje argumenty, wtedy ktoś może się z Wami nie zgodzi i przedstawi wam swoje. Chyba, że wolicie dalej trollować (na szczęście nie wszyscy to robią i chwała im za to).

użytkownik usunięty
Ratchett

np. Ja

ocenił(a) film na 10

No to już wiemy dokładnie z kim mamy do czynienia..Jeżeli scenografia jest dla Ciebie jedynym plusem tego filmu, to gratuluje Ci.Czyli reszta, efekty specjalne(pierwsza cześć 2001 rok) muzyka, gra aktorska, kostiumy, charakteryzacja, fabula, reżyseria, montaż etc, jest dla Ciebie słaba? ...

użytkownik usunięty
Joecrou

Gra aktorska - drewno!!!, Szczególnie w przypadku takich ''wirtuozów aktorskich'' jak Orlando Bloom, Elijah Wood, Sean Astin czy nawet Liv Tyler, której zdecydowanie lepiej wychodzi pucowanie samochodu swoimi balonami.
fabula - nudna, cudem wytrwałem do końca.
Reszta elementów typu muzyka, kostiumy, montaż itp. to tylko mało znaczące dodatki za które można dać 1 punkt więcej, dlatego Władca pierścieni ma u mnie 2/10 a nie 1/10

A co ma terminator takiego że ma u ciebie 10, w czym jest lepszy?

użytkownik usunięty
Gotrek09

odbiegasz od tematu...
http://www.filmweb.pl/user/Juby_/blog/525532

ocenił(a) film na 10

Myślę ze możemy zakończyć tą dyskusje, bo ciągniecie jej jest bezcelowe.Nikt Cie raczej nie przekona do tego że trylogia Władcy Pierścieni jest czymś ponadprzeciętnym i znajduje się w ścisłej czołówce najlepszych filmów.Twierdzisz ze muzyka to mało znaczący dodatek, to się zastanów, bo to ona właśnie buduje emocje, w dużej mierze stwarza klimat, i jest bardzo ważnym elementem każdego filmu.Może jeszcze napiszesz że efekty specjalne są słabe, a bitwy nie robią wrażenia? Daruj sobie dalsze odpisywanie.Pozdrawiam

Po co ty mi wysyłasz linki do wypowiedzi innych użytkowników, ja też lubię Terminatora i z chęcią go oglądam, ale pytam się ciebie w czym on jest na tyle lepszy od Lotra, że to jest bardzo złe,, a tamto Arcydzieło z czym się zgodzę zresztą , przynajmniej co do jedynki, Terminator to też bajka tyle że z gatunku Sci-Fi, o końcu świata i dominacji maszyn, niby jest to bardziej realne od świata wykreowanego przez Tolkiena, ale chyba na tym polega Fantastyka, ma nam ukazywać rzeczy dziwne i nie stworzone, oceniasz aktorów, a nie czytałeś książki, więc nie wiesz czy postacie były dobrze odegrane, no może po za Frodem, ale mi to wsio, i nie zgodzę się że za muzykę, kostiumy, montaż, i zdjęcia można dać tylko 1 punkt, na siłę, nawet antyfan mógłby wystawić temu filmowi 4.

użytkownik usunięty
Gotrek09

Jak zwykle musisz się przypieprzyć do czyjejś oceny - to robi już się żałosne

Nie przy wpieprzam się do twojej jedyneczki, i tak nic nie znaczy pośród śpiewu tłumu :P, twierdze tylko, że można się troszkę wysilić i dać lepszą ocenę niż 1 czy 2, a jak już nawet musisz to byś przynajmniej ciągle tego nie podkreślał i nie podjudzał fanów, do tępych pyskówek.

użytkownik usunięty
Gotrek_Gurnisson

manymało to zwykły kapeć, kozak internetowy który próbuje wyróżnić się w tłumie żałosnymi postami

Wiem, i właśnie to jest w tym wszystkim najbardziej zabawne.

użytkownik usunięty

Prostak jesteś. Od razu dałeś się poznać.

Dlaczego się tak cholernie kłócicie? W sumie o co? I dla jakiej korzyści? Dla jakiego dobra?

Many Pacquiao pod każdym filmem widze twój nick... Uwierz mi mam ten film jest arcydziełem nawet dla Emerytów.

ocenił(a) film na 10
m_dub

Gość który ocenił wszystkie części ojca chrzestnego na 1 i władcy pierścieni na 2, nie ma nawet prawa mieć konta na tej stronie. Podrośnij chłopcze i jeszcze raz obejrzyj te filmy. Dopiero potem możesz oceniać, bo jak na razie jesteś jak kobieta w Iranie - nie masz żadnych praw i twój głos się nie liczy.

użytkownik usunięty
NabuchodonozorX

A co, te filmy mają jakiś immunitet że nie wolno ich oceniać na 1/10

ocenił(a) film na 10

tak mają....

ocenił(a) film na 10

Ja nie czaje nie podobał Ci się film a udzielasz się w tylu dyskusjach na jego temat ty chyba po prostu lubisz jak Cię ktoś beszta albo masz 7 lat i kłótnie na forach to Twoja jedna rozrywka daj że już spokój ileż można zaraz Ci ktoś wyjedzie z terminatorem i znów będziesz przeżywał .

ocenił(a) film na 10
antifaa

BAS TAJPAN - Bohaterowie Cyberswiata feat. Bosski Roman
Pasuje jak ulał

użytkownik usunięty
antifaa

Wolność słowa - mówi tobie to coś?

ocenił(a) film na 10
antifaa

Ja nie neguje twojego praw do wypowiedzi jedynie ich zgoła perwersyjna motywacja mnie zastanawia spędzać tyle czasu na forum filmu który ci się nie podobał przyznasz że jest to nieco zastanawiające

ocenił(a) film na 10
m_dub

Owszem momentami troszkę przydługawy, ale reszta mi się bardzo podobała, bo ja lubie takie filmy. I to wcale nie jest film dla dzieci. Mój 7 letni brat to nie mógł zasnąć jak obejrzał bo się bał, że taki ork mu do pokoju wejdzie i go zabije. :D

ocenił(a) film na 10
m_dub

''Owszem momentami troszkę przydługawy''
Odynie, bij, zabij!
Primo trzeba być kompletnym ignorantem i pozbawionym wrażliwości artystycznej, jeśli mówi się, że Władcy, to film denny. O bezsensownym już nie wspomnę.
Secundo cała trylogia to film o uniwersalnym, prostym przesłaniu, myślę, że dzieci mogą go oglądać i rozmieć zdecydowaną większość. O ile nie są to tak zwane dzieci neo. Proszę wiec was bardzo nie dzielcie filmów na dla dorosłych i dla dzieci, bo to żałosne :)

ocenił(a) film na 10
m_dub

Yyyy, "Władca..." na pewno nie jest filmem dla dzieci. I na pewno nie jest bezsensowny, ale spotkałam sie już z wieloma opiniami, że jest za długi, co mi osobiscie nie przeszkadza.