jak oglądać to lepiej chyba wersję rozszerzoną. więcej szczegółów, więcej wiadomo. tylko
trzeba być przygotowanym na to że jeden rozszerzony film trwa ponad cztery godziny. a wy co
myślicie?
Rozszerzona wersja jest sto razy lepsza. Przynajmniej w malutkim stopniu (ale jednak!) obejmuje historię Eowiny i Faramira :)
Oczywiście że lepsza. Więcej piratów i Umarlaków, i Hobbitów w Mordorze. Na LOTRa zawsze znajdzie się te 4 godzinki dziennie.
Zwrociliscie moze uwage, ze w wersji rozszezonej znalazly sie sceny, ktore nadawaly sens dalszym wydarzeniom? Byl to zwykly blad w montazu . W czesci drugiej - Lembasy w trzeciej, Frodo wyciaga swiatelko Galadrieli. Wersja kinowa nie zawierala scen z lasu Lothlorien, kiedy Galadriela obdarowala bohaterow w owe dobra. Dla kogos, kto nie zaznajomil sie z lektura Tolkiena, bylo to niezrozumiale.
Jeszcze w Powrocie Króla wycięto walkę Gandalfa z Królem Nazguli, a przecież stracił w niej laskę.
Ja nie mogę. Na tym polega wersja rozszerzona, wkleja się tam WYCIĘTE sceny. Cały ten temat jest o tym co było w rozszerzeniu, wystarczy przeczytać.
Załatwiłem sobie w formacie divx i niestety przez szacunek do tego filmu nie mogę na niego patrzeć. Myślałem, że może udało Ci się dostać w wypożyczalni (w mojej np ni ma), albo sam kupiłeś kolekcjonerkę hd na, którą sam się łaszę i być może jesteś wstanie mi ją zaopiniować, bo cena niebagatelna.
znalazłem format dvd-r 8gb jakość dobra, nagłośnienie genialne. na stronach z torrentami powinno być