Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553284
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

chciałbym się dowiedzieć dlaczego wydanie rozszerzone władcy pierścieni na blu ray jest tańsze niz wydanie na dvd? to po pierwesze. po drugie: jestem biedny (nie stać mnie na płyty blu ray, nie mam odtwarzacza blu ray, nie stać mnie na niego i mam telewizor analogowy), ale za jakieś 2-3 lata namówię moją mamę, żeby kupiła tv full hd, odtwarzacz a ja bym se uskladal na moje ulubione filmy (lotr i sw). no ale przechodząc do rzeczy. jak się prezentuje to najnowsze wydanie na blu ray? czy warto kiedyś takie cóś kupić?

ocenił(a) film na 10
TheLOTRandSWfan

Kiedyś (2 - 3 lata) blu ray zapewne będzie przestarzały, a jego miejsce zajmie nowocześniejsza technologia, więc w tej kwestii nie ma sensu myśleć nad tym, co będzie za kilka lat.
Odpowiedzi na Twoje pytanie nie znam, ale mam inne, swoje - czy musisz na trzech forach zamieszczać tę samą wypowiedź ?

ocenił(a) film na 10
Cleaa

czy BR (czyt. blu ray) zastąpi DVD?? Nie da rady, gdyż większość ludzi musiałoby zmienić sprzęt, jak odtwarzacze BR choćby, telewizory najnowszej generacji (w tym wchodzące coraz bardziej na rynek TV 3D), a można teraz popatrzyć, jakie ceny są tego. Zastanawiasz się, dlaczego BR jest tańsze od DVD. To proste! Jakoś trzeba zrewolucjonizować tą technologię, więc najlepiej obniżyć jakoś ceny przez jakiś czas, a jak już zauważy się duże zapotrzebowanie na BR to wtedy znów podskoczą w górę, a DVD pójdą w dół, bo trzeba będzie się ich pozbyć z magazynu... Chyba wyjaśniłem ci wszystko. Na co ja bym postawił?? Na LCD z DVD tylko, a jakbym chciał zobaczyć 3D to idę do kina na film nowy i tyle.