PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=875717}

Władca Pierścieni: Wojna Rohirrimów

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
2024
5,9 7,0 tys. ocen
5,9 10 1 7000
4,8 17 krytyków
Władca Pierścieni: Wojna Rohirrimów
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Wojna Rohirrimów

Po pierwszych zdjęciach i materiałach wideo miałem pełne obawy co do tego filmu. Okazały się one bezzasadne. To moim zdaniem najlepsza rzecz związana z Władcą od Powrotu Króla. Przede wszystkim czuć tutaj ducha Dwóch Wież i czasem Powrotu Króla. Nie brakuje głównego motywu muzycznego związanego z Rohanem. Do tego dorzucane są smaczki dla fanów w postaci pewnych scen, postaci, wypowiadanych haseł. Sama historia całkiem interesująca - nie brakuje oczywiście prostych rozwiązań fabularnych, uproszczeń, ale całość się dość dobrze broni. Choć to anime, to o wiele bliżej mu do dorosłego i poważnego gatunku, aniżeli tego, co wielu z nas kojarzy z takim stylem. Kreska też na ogół trzyma wysoki poziom. Dla miłośników oryginalnej trylogii to coś, co koniecznie warto zobaczyć. Dla jednych niektóre motywy mogą być po prostu kopią z oryginalnej trylogii, ale u mnie wywoływały banana na ryjku :)

ocenił(a) film na 5
mistrzyoda87

No nie, zdecydowanie nie. Wiadomo, że jest lepiej niż w serialu, ale nawet z filmów to "Born of Hope" było lepsze. No a z innych mediów to masa gier video jest lepsza, z Shadow of War na czele.

ocenił(a) film na 5
mistrzyoda87

xD już pierwsza część i część drugiej Hobbita, miały w sobie więcej ducha

mistrzyoda87

Nie żartuj. Dragon Ball w przebraniu władcy pierścieni. Albo czarodziejki z księżyca. O tak. Miałam wrażenie, że ktoś przebrał czarodziejki z księżyca i wsadził na konie.