Humor przedstawiony w tym filmie jest baaaaaardzo inteligentny. Odzywki w stylu "Czego K**wa?" z których co bardziej niepełnosprytni się śmieją dobitnie o tym świadczą.
Szkoda tylko że później filmy Woody Allena, Quentina Tarantino i braci Coen, dostają słabe noty, no ale cóż takie społeczeństwo sobie wychowujemy które przedkłada humor prezentowany w WM, nad humor w filmach powyższych autorów.
Szkoda, szkoda...
Ps
To tylko moja subiektywna ocena.
Nie przesadzaj filmy Woody Allena, Quentina Tarantino i braci Coen nieźle się trzymają a ocena tegu dziełka sukcesywnie pikuje w dół.
Co do tej odzywki to faktycznie największy śmiech na sali był w tym momencie. Tylko, że obiektywnie patrząc, trzeba jeszcze spojrzeć na całą scenę. Najśmieszniejsze nie było samo przekleństwo, ale to, że nikt po cichym Zajkowskim się tego nie spodziewał. Ja się nie mogłem i nie chciałem opanować :) I nie wiem, czy po tym tylko można wnioskować, że jestem niepełnosprytny.. Film z założenia miał taki być i tego się spodziewałem, i choć nigdy nie będzie to arcydzieło na skalę światową, to w naszych realiach i pamiętając o naszej historii sprawdza się świetnie.
PS. Filmy Allena i Tarantino uwielbiam. I nie sądzę, abym był wyjątkiem... I nie patrz na noty, kto się przejmuje jakimiś rankingami?
No wiesz, skoro oczekiwałeś inteligentnego humoru to mogłeś się rozczarować. Ja nie szukam filmu inteligentnego, bo sam nie uważam siebie za inteligentnego ;) A jak babka od polaka po każdej 5 z wypracowania mi próbuje wmówić, że jestem to się zaczynam z nią kłócić xD. Wolę udawać debila, bo wtedy życie jest dużo zabawniejsze ;).
Za to w "Świecie wedlug Bundych" i w "Boracie" ktore oceniłeś 9/10 jest humor bardo ineligentny. Nie bądź hipokryta. Nie jestem fanem WM ale wiedzac ze oceniles ww filmy 9/10 co = ze Ci sie podobly nie twierdze ze jestes "niepelnosprytny" tylko dlatgo ze akurat mi sie te filmy nie podobaly wogole.
Ze juz nie wspomne o "Świecie wg Kiepskich" wg Ciebie 10/10 . Ale ja to szanuje - Twoj gust i Cie nie wyzywam od niepelnosprytnych itp
W ŚWK pierwsze odcinki były bardzo dobre i z pomysłem ukazujące patologie społeczną, jak i stosunek polaków do siebie. W Boracie jeśli ktoś widzi tylko obrzydliwość i głupotę, to znaczy że nie zrozumiał filmu. Świat według Bundych podobnie jak kiepscy -niektóre odcinki bardzo dobre i ośmieszające amerykanów i ich mentalność, a niektóre beznadziejne
A Epoka Lodowcowa, jako animacja jest naprawdę świetna. Zresztą jak już mówiłem, oceniam filmy wg gatunku, czyli 10/10 dla Czasu Apokalipsy to nie to samo, co 10/10 dla Epoki Lodowcowej.
A w WM nie ma żadnego drugiego dna, tylko przekleństwa i teksty typu "Czesio zrobił kupę"...
Ja lubię Bundych i Borata, ale co do Kiepskich - uważam, że są na jeszcze dużo niższym poziomie niż WM...
No i to jest wlasnie wyrazanie wlasnego zdania - moim zdaniem humor w kiepskich nie jest wcale wyzszych lotow od tego z WM (teksty typu "Dupa Babka" lub "Gowno mnie to obchodzi" w kazdym odcinku) A co do kwestii Borata to nie chodzi o to czy go zrozumialem czy nie - po prostu mi sie nie podobal i koniec. Tobie sie podobalo - ok Twoja sprawa, Twoj gust. Ale nie probuj tego gustu narzucac mnie czy innym. Po to jest to forum zeby wyrazic swoja opinie o filmie a nie po to zeby mowic ze ktos jest idiota bo podobal mu sie ten film a nie tamten.
wielki z Ciebie fanatyk filmów braci Cohen skoro nawet prawidłowo ich nazwiska nie potrafisz napisac