5,5 22 tys. ocen
5,5 10 1 22115
3,5 8 krytyków
Włatcy móch. Ćmoki, Czopki i Mondzioły
powrót do forum filmu Włatcy móch. Ćmoki, Czopki i Mondzioły

..ale za to ogladalam kiedys z 2 odcinki serialu o powiem krotko-Porazka przez duze P.Filmy maja cos przekazywac,miec jakies przeslanie,a to cos to badziewie dla 12-13 latkow

ocenił(a) film na 2
alicja_g22

Hah, właśnie, że pokazał, że jak nie chcesz być dorosłym to wystarczy się zabić i się trafi na cmentarz gdzie masz TV i tak dalej. Dla mnie ten film był w bezsensowny, nie mieli lepszego tematu na film ;/ 4/10

alicja_g22

widać niedawno te 13 lat skończyłaś, niedawno przez duże "N"

alicja_g22

To śmieszne... Kto Ci powiedział, że muszą coś przekazywac. Chcesz filmów z przesłaniem, to oglądaj, nie wiem, filmy przyrodnicze...
Ciekawe, bo mam dużo więcej niż 12-13 lat i jakoś lubię Włatcóf i mnie śmieszą. Trzeba rozumiec ten serial i film, trzeba się znac na sytuacji w kraju, trochę na historii, żeby rozumiec, z czego się śmiejemy. To satyra na nasze społeczeństwo. Osobiście mniej śmieszy mnie Czesio i jego "Dzieeeeeń Doooooobryyyyyy", Przekliniak ciskający jobami, czy "cmoki", "czopki" i "mondzioły". Ale za to genialni są: Pułkownik i Marcel, te "kacapy" Pułkownika, Pani Frał, nauczycielka prześladująca dzieci, rodzice Andżeliki-snoby z USA, wszystkie wątki z ojcem Anusiaka, jak i ten sposób widzenia świata przez ośmiolatków, a nawet sam fakt, że wszystkie dzieci są grzeczne, posłuszne i... takie same, a tylko Anusiak, Konieczko, Maślana, Czesio i Andżelika wyglądają inaczej i czymś tam się wyróżniają. Wszystko to, co możemy odnaleźc w naszym społeczeństwie. Włatcy Móch to nie tylko tandetne dzwonki na komórkę z Czesiem, bluzgi, błędy ortograficzne gdzie popadnie, obrzydliwy, absurdalny humor i zupełnie nowe, dziwne wyrażenia typu "mondzioły", ale doskonała satyra to, co się dzieje w Polsce. Czy są lepsi od SP, nie wiem ale na pewno wersja kinowa South Parku była lepsza od wersji kinowej Włatcóf.

lil_lady_a

drugi plan jest często lepszy od historii głównych bohaterów no i ta idealna higienistka....

pzdr