5,5 22 tys. ocen
5,5 10 1 22115
3,5 8 krytyków
Włatcy móch. Ćmoki, Czopki i Mondzioły
powrót do forum filmu Włatcy móch. Ćmoki, Czopki i Mondzioły

Ilu z was 'inteligentnych' dało 1 bez oglądania filmu? Jeśli wy fanów WM dziećmi nazywacie to jak siebie nazwiecie?

P.S. Żeby nie było - fanem WM nie jestem, pierwsze dwie serie mi się podobały, resztę mogę obejrzeć jak nic innego nie leci. Do South Parku nawet Włatców nie porównuję, bo to zupełnie inny poziom. SP to genialny serial, inteligentna satyra na wydarzenia w USA, a WM to po prostu tony absurdalnego humoru w sam raz na niedzielny wieczór ;).

ocenił(a) film na 6
Goku

Dobrze gadasz.

STOP dzieciom Neo na filmweb.pl !!!

Powinno się rozdawać BANY ludziom, którzy nie obejrzeli filmu,
a i tak stawiają ocenę.

Już widzę, te akcje: "wchodzę sobie na filmweb, o włatcy móch,
postawię jedyneczkę przy okazji"

gdyby nie takie "inteligentne osoby", film z pewnością miałby średnią ok.
8.0

Zaznaczam też, że fanem WM nie jestem, po prostu lubię je oglądać.

slavia9

dokładnie.

`nie oglądałem tego,ale i tak postawię 1 bo wiem,że to będzie beznadziejne. Przy okazji napisze o tym temat na forum,żeby się pochwalić.`

ehh.

ocenił(a) film na 10
zawieszone

A ja byłem i mi sie bardzo podobało a najlepszy jak zwykle przekliniak.

Stomp_the_yard

przekliniak był świetny, w ogóle cały film był znakomity.

Szemiszczu_9

a co do oceniania to myślę że jakieś 80% oceniających nie widziało filmu, ale w sumie co kogo ocena obchodzi.

ocenił(a) film na 7
zawieszone

Pier**** nostradamus :D
najlepszy byl i tak zajkowski "czego ku***aaaaa" :D
poplakalem sie ze smiechu :D

slavia9

A sąd wiesz że ludzie tak robią? Może rzeczywiście film nie zasługuje wg niektórych na więcej

slavia9

salvia9: "gdyby nie takie "inteligentne osoby", film z pewnością miałby
średnią ok. 8.0"
Tak wysokiej oceny by nie mialo, bo jest to film, ktory nie musi sie
podobac, ja tam lubie wlatcow, ale niektorych rozumiem. Kazdego bawi
inny humor, a o gustach sie nie dyskutuje. Mimo wszystko nie rozumiem
czegos takiego: nie ogladalem, ale daje 1/10. Ci ludzie zapewne by sie
obrazili, gdyby tak samo ocenic film, ktorzy oni uwielbiaja. Jesli ktos
ogladal serial to niech ocenia serial, w koncu tez jest na filmwebie.
Tak przy okazji tego filmu nie ogladalam i nie dam mu nagle np. 9/10, bo
nie mam podstaw. Innym radze to samo... A do fanow WM: Nie przejmujcie
sie ocenami.

slavia9

salvia9: "gdyby nie takie "inteligentne osoby", film z pewnością miałby
średnią ok. 8.0"
Tak wysokiej oceny by nie mialo, bo jest to film, ktory nie musi sie
podobac, ja tam lubie wlatcow, ale niektorych rozumiem. Kazdego bawi
inny humor, a o gustach sie nie dyskutuje. Mimo wszystko nie rozumiem
czegos takiego: nie ogladalem, ale daje 1/10. Ci ludzie zapewne by sie
obrazili, gdyby tak samo ocenic film, ktorzy oni uwielbiaja. Jesli ktos
ogladal serial to niech ocenia serial, w koncu tez jest na filmwebie.
Tak przy okazji tego filmu nie ogladalam i nie dam mu nagle np. 9/10, bo
nie mam podstaw. Innym radze to samo... A do fanow WM: Nie przejmujcie
sie ocenami.

Goku

Ilu z was 'nieinteligentnych' dało 10 bez oglądania filmu? -___-

ocenił(a) film na 5
KtosTam

Brawo KtosTam! Trafiłeś tym sedno i rozjebałeś ich! Popieram! Ciekawe ilu cwaniaków (dzieci, fanów WM) dało 10 bez oglądania filmu? ;P

Victor_

Na pewno nie ja.
-.-'

[.za krótki.]

Goku

WM to satyra polskiego szkolnictwa a soutt park to jakiś śmieć!

Pif_Paf

KtosTam - sądzę, że mniej osób dało 10 niż 1 bez oglądania filmu. "film chce obejrzeć : 1355 osoby" więc te 1355 osób 10 nie dało na pewno ;)

Pif_Paf - WM satyra polskiego szkolnictwa? No to akurat chyba jakiś żart. Szkoła prezentowana w WM, a ta prawdziwa nie mają ze sobą zbyt wiele wspólnego ;) South Park to według ciebie śmieć?? O_o

ocenił(a) film na 7
Goku

To zależy ile masz lat, mam 34 lata i w szkole podstawowej przerabiałem:
1. fluoryzację
2. wykopki
3. brak mikołaja, sami zróbcie sobie paczki
4. sklepik z osami na długiej przerwie
5. na wejście smoka mnie do kina ku... nie wpuścili (nie miałem odpowiednich banknotów...)
6. na wieś do babci zabierałem kumpli z klasy
7. gdy na osiedlu zaczęto strzelać z rurek to w metalowym rurek zabrakło, wczyscy kupowali po 60cm :)
8. marzannę dalej się przerabia
9.pochody 1-majowe to był rekord świata - 3 godziny stania w słońcu i nikt wody nie przynosił
10. szczepienia odbywały sie w szkole
11.do zuchów zapisywano wszystkich
12.(każdy musiał) picie mleka z kożuchem... do tej pory nie mogę mleka przez to pić
13. muzeum i wiele innych odcinków, jakbym drugi raz był w podstawówce..

Wbrew pozorom nie wiele jest odcinków wymyślonych, większość za prl-u sie samemu przżyło

użytkownik usunięty
MIRILAN

ha, ja mam 35 lat, wykształcenie wyższe uniwersyteckie + 2 podyplomowe, zdecydowanie humanistyczny profil, a WM oglądam z wielką radością. a to dlatego, że moje dzieciństwo i szkoła wyglądały dokładnie tak, jak w serialu, i pani Frau była i przygody podobne, choć wacka nie mam :)
ten serial jest o mnie i moim pokoleniu i na szczęście żaden SP mu w tym względzie nie dorówna :)

ocenił(a) film na 7
Goku

Wydaje mi sie, że jest to też powód niskich ocen, dla wielu dzieci neostrady ten film nic nie znaczy, dla mnie i moich znajomych, to jak wspomnienia z dzieciństwa, dla was to głupkowaty serial, dla nas to była rzeczywistość. Tylko Czesia nie mieliśmy... szkoda...

ocenił(a) film na 10
MIRILAN

Ta Zajkowski najlepszy " Czego K..... zawód miłosny przeżywam" Beka. A jak komuniści przekliniaka torturowali

ocenił(a) film na 10
Pif_Paf

Dokładnie, zgadzam się w 100%. Znowu zawchyt tym, co zachodnie. Ale my mamy inne doświadczenia, inną hstorię i uważam, że satyra WM wcale nie jest na niskim poziome, przedstawia realia, dobrze nam znane.
Druga kwestia to jak można oceniać film bez obejrzenia? Byłam na premiaerze Włatców, są naprawdę dobrzy. Kinowa wersja, według mnie lepsza nawet od odcinków pojedynczych, co rzadko się udaje.

ocenił(a) film na 1
Goku

a mnie zastanawia czemu ktoś miałby dać 1/10 bez oglądania na złość wam? oO Oznacza to przeciez ze nie lubi chyba filmu... ALE DLACZEGO?? moze przez to że serial na którego postawie jest ten film jest 'slaby' a czytajac komentarze fanow, ktorzy wrocili z kina i twierdza ze spodziewali sie wiecej po wersji kinowej wnioskuje ze jest ona jeszcze gorsza od serialu.

użytkownik usunięty
Flav

Ja zmieniłem zdanie i udałem się do kina na ten film:) , niestety się zawiodłem, nie powiem, śmiałem się czasem ale jednak jak na kinową wersje to troche za mało:) Z filmu można było uklecić jeden dobry odcinek 25 minutowy:)

ocenił(a) film na 5

Powiem wprost. Kinowa wersja rządzi, nawet 1 czy 2 sezon nie umywa się do
filmu. Mnóstwo gagów, rozwinięcie wątków postaci pobocznych, umiejętnie
dozowany absurdalny humor jak dla mnie BOMBA:) polecam film wszystkim
niedowiarkom i sceptykom. 10/10

ocenił(a) film na 6
falka1984

u mnie w domu kablowki nie ma, wiec nie mam okazji ogladac kazdego odcinka, czasem z nudow na youtubie poogladam. nie jestem jakims wybitnym welbicielem wm.
A co do filmu powiem szczerze ze przy niektorych odcinkach serialu strasznie sie usmialam, a na filmie tylko sie usmiechalam. nie zachwycil mnie jakos wybitnie, ale milo czas spedzilam. nie do konca moje poczucie humoru.
moja subiektywna ocena 6/10.
mam nadzije ze mnie nikt nie zlinczuje xD

użytkownik usunięty
Goku

Skoro twierdzicie, że większość ludzi myśli, że film jest tandetny, to skąd te kolejki w kinach? Na premierę trzeba było rezerwować bilety z kilkudniowym wyprzedzeniem.
Gdyby faktycznie było jak piszecie - nikt by nie chciał go oglądać i nie byłoby takiego zainteresowania... A w rzeczywistości wzbudził on większe uznanie kinomanów niż jakiekolwiek inne polskie gnioty typu "Drzazgi" czy inne takie tam bzdety.
Pisząc "kinomanów" mam na myśli osoby które chodzą do kina i płacą za bilety! A nie kogoś kto sobie ściągnie film na kompa-bo na takiej osobie producent filmu nie zarobi.
Tak więc sprawdźcie najpierw ile osób na niego poszło do kina a potem sami stwierdzicie czy "większość ludzi nie lubi takiego humoru"