5,5 22 tys. ocen
5,5 10 1 22115
3,5 8 krytyków
Włatcy móch. Ćmoki, Czopki i Mondzioły
powrót do forum filmu Włatcy móch. Ćmoki, Czopki i Mondzioły

ja mam 12 lat i myśle że włatcy móch najlepsi
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
CZESIO
KONIECZKO
ANUSIAK
MAŚLANA
NA WIEKI

proponuje każdemu Polakowi iść na ten cudowny ale jak i śmieszny film
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ten kto tego nie popiera niech się w piekle sponiewiera!!!!!!!!!!!!!!!!!

mkd3

marna prowokacja. Dzieci w twoim wieku śpią już o tej porze

musical_box

musical_box - Ja jak miałem 12 lat na pewno nie chodziłem spać tak wcześnie, więc to całkiem możliwe, że koleś ma naprawdę 12 lat ;)

musical_box

tu nie chodzi o zaden patryjotyzm ani nawet o zaden przekaz
ten film tak jak i serial jest dla debili po prostu

taki South Park prezentuje klozetowy humor, ciagle bluzgi ale nie glupote
a Wlatcy moch prezentuja wlasnie debilizm w czystej postaci, brak myslenia i bledy ortograficzne

potem pelno debili spamujacych czaty, fora, gg ktorzy nie potrafia pisac po polsku

ocenił(a) film na 7
_Rayearth

No tak. To Włatcy zabijają język polski. Już mam dość czytania podobnych pierdół. I co z tego, że serial zawiera błędy ortograficzne, co? Jest skierowany do osób po 16 roku życia - ci powinni znać już ortografię i gramatykę. Ciekawe dlaczego, skoro tak płaczesz nad polszczyzną, nie zaczniesz jęczeć na sms (nie stosuje się polskich znaków, T9 ułatwia pisanie, no i wszechobecne skróty), komunikatory internetowe (podobnie jak sms), podwórkowy język. Tym się zajmij, a nie Włatcami, bo to nie serial dla dzieci, a młodzieży, jeśli już. A jak rodzice dzieci nie pilnują i pozwalają im oglądać to na co mają ochotę, to już jest ich sprawa i problem. Poza tym to widzę, że i ciebie to dotknęło, bo w w całym swoim poście użyłeś jednego przecinka, żadnej kropki i nawet z dużej litery nie chce ci się pisać. Zajmij się najpierw swoją pisownią, a później wypowiadaj się na jej temat.

_illusion_

WM jest od 12 lat, wiec jest dla dzieci nie dla mlodziezy ktora powinna ale i tak nie zna poprawnej polszczyzny. poza tym, netykieta wyraznie mowi zeby nie stosowac polskich znakow dialektycznych w Internecie. nie zamierzam odpierac twoich pozostalych glupich argumentow bo juz udowodnilem ze zwyczajnie nie wiesz o czym piszesz...

mkd3

ja tam nie widzę w tym nic cudownego ;/

mkd3

no wlasnie...
masz 12 lat i jeszcze pustka w glowce. dlatego ogladasz ten film

mkd3

Dobra. Masz 18 lat. Napisałeś ten komentarz, żeby pokazać debilizm widzów WM. Zadowolony już?
PS. Najwyższa forma inteligencji, a najniższa humoru zachowana. Gratulacje.

mkd3

Też mam dwanaście lat i nie uważam że "Włatcy Móch na wieki".No cóż ,nie jestem patriotą ale uważam że ten serial ciut obraża Polskę.Tzn wyrażenia których nie zacytuje i zachowania głównych bohaterów.A przecież tak się nie zachowują polscy ośmiolatkowie!Mam ośmioletnią siostrę i ona nawet nie wie że istnieją takie wulgaryzmy.A jeśli ten serial obejrzy ktoś zza granicy może uważać że cała polska młodzież wygląda tak jak ta w serialu.A więc kończąc to "Włatcy Móch" są dla mnie conajmniej głupi.

wojwro6

Oczywiście , że obraża.

Swoją drogą to ludzie z zza granicy nie będą oglądać tak marnej produkcji. Dlaczego ? Jest więcej innych filmów , które mają JAKIŚ przekaz , a nie to co "Włatcy Móch" .

p4tuSs

p4tuSs - Nie martw się. Ludzie za granicą są jeszcze głupsi niż u nas ;). Oczywiście nie chodzi mi o wszystkich.

ocenił(a) film na 10
mkd3

włatcy móch może nie są jakimś super serialem ale napewno lepsze niż jakieś
nawspólnej
brzydula
fabryka gry itd itp

south park to debilizm
a napewno każdy wie że włatcy móch to podróbka south parku

mkd3

to ty jestes debilem jesli tak myslisz
nikt tego nie wie, to tylko ty sobie wymyslasz takie debilstwa

mkd3

uwazasz chyba ze SP to debilizm bo jestes tak bardzo ograniczony i nie znasz w ogole jez. angielskiego zeby cos zrozumiec z tego serialu

tak cie sie wlasnie we lbie zlasowalo od wlatcow moch

ocenił(a) film na 1
mkd3

Nie wiem kto wogóle wymyslił to profanujące porównanie South Park do Włatców Móch.
SP prezentuje bierzące sprawy ze Stanów oraz popularne trendy czy gadżety. Pozatym wulgaryzmy są małym dodatkiem do serialu, sporadycznie się pojawiają i w żaden sposób nie wpływają na fabułę czy bohaterów. Humor prezentowany jest bardzo ciekawy i bardzo dobrze wykorzystany jest absurd. Wszystko ukazane jest w krzywym zwierciadle i ma na celu wyśmianie rzeczywistości.
WM nie prezentują sobą niczego, są bez pomysłu i jedyne czym się poslugują to błędy ortograficzne i wulgaryzmy. Humor, a właściwie jego brak, skierowany jest głównie do bezmózgich osób, które zapewnie zdania złożonego poprawnie nie potrafią ułożyć więc ciężko też oczekiwać, że najbardziej zaciekli obrońcy tego tytułu będą potrafili użyć czegoś więcej niż garści wyzwisk podejmując obronę WM.

grombaf

grombaf, wyjales mi to wszystko z ust normalnie

duze zainteresowanie WM odwzorowuje jedynie % uposledzonego umyslowo naszego spoleczenstwa, szczegolnie a moze nawet jedynie - mlodziezy

grombaf

Szacun, 100% popieram, nie wiem jak można porównać gówniany serial WM do SP ...

ocenił(a) film na 10
mkd3

Też mam 12 lat i chodzę spać o tej porze :D A tak odnośnie tematu to Włatcy sa fajni.Do wszystkich co mówia :pustka w głowie,wieć oglądasz.
Bla bla bla.Moja kuzynka-20 lat-ogląda.Kolega starszego brata-ogląda.No i w końcu mama-nie powiem ile ma lat bo sie wkurzy(ale dużo hehe)-ogląda.I chyba nie powiecie mi że ma pustkę w głowie.Ten serial/bajkę czy jak tam chcecie ogląda się po ciężkim dniu szkole i zeby sie wyluzowac xD

Wiem że bajka jest od 16(troche mi jeszcze brakuje,ale ogladam wersje BEZ :P).Czy 16 latek ma pustke w głowie?Jak tak sądzicie to powo.

ocenił(a) film na 1
wero_h

Grombaf zgadzam się z tobą w 100%
South Park to już klasyka serialu animowanego dla dorosłych, a WM to tylko serialik który nie wiadomo dlaczego zdobył uznanie.

2903

pewnie gdyż polskie dzieci ( młodzież ) śmieszą zawarte w nim gagi niby odnoszące się w polskiej rzeczywistości ( hm bohaterowie oglądając film o hitlerze zaczęli brutalnie pić innych uczniów ) cóż pewnie argument z hitlerem nie był na miejscu jednak nie zmienia to faktu że pomimo że wielu porównuje go z wymienionym serialem ( pomimo zauważalnych różnic )
to i tak znajdzie się osoba która będzie się z tym kłucić przedstawiając swe argumenty ;)

wero_h

Drogi kolego wero_h.
Oczywiście, że 16-latek może mieć pustkę w głowie. Wiek tutaj odgrywa ważna rolę, ale w swoim życiu spotkałem wiele starszych osób, powiedzmy 20- letnich, 30-letnich a nawet jeszcze starszych, którzy mieli objawy zupełnego "odmóżdżenia". Nie chce Cię teraz obrazić, ale jak dorośniesz (bo 12 latek to troszkę jeszcze mało) to zrozumiesz, że tak naprawdę wiek, czy ilość tytułów przed nazwiskiem typu magister, doktor czy profesor nie świadczą o tym, że ktoś jest inteligentny.

A teraz na temat WM.
Osobiście nie przepadam za tym serialem. Według mnie jest on mało śmieszny i tak naprawdę nudny. Nie wypisuję jednak idiotycznych komentarzy, że ten film/serial jest dla "debili", "idiotów" itp. Każdy ma inny gust i każdemu podoba się coś innego. Obejrzałem kilka odcinków (coś koło 8- podobno najśmieszniejsze odcinki WM), żeby się przekonać co tak naprawdę ludzi śmieszy i co pociąga ich do tej "bajki". Do tej pory niestety tego nie wiem. Nie wiem czemu, ale teksty typu "dzień dobry", "ładnie pachniesz, jak kiełbaska" czy coś tam o "wacku" są dla mnie całkowicie pozbawione jakiegokolwiek humoru. Pomijając już nawet te powiedzonka, sytuacje i bohaterowie tez jakoś do mnie nie przemawiają. Dlatego serialowi Wm dałem ocenę 1/10, bo uważam, że na tyle on właśnie zasługuje, ale to tylko moja ocena i nie każdy musi się z nią zgadzać.
PZDR.

ocenił(a) film na 4
emil_emil

zgadzam sie grombaf nie wiem jak można porównywać te dwa seriale. WM są dla mnie zbyt płytkie

M_divine

Do Sopel47- mozesz sie wypowiadac ze film Ci sie nie podoba itd, ale nie mow ze jest to film dla debili czy uposledzonych bo takimi wypowiedziami obrazasz innych. Jak pisalem w innym temcie forum o WM nie jestem wielkim fanem serialu ani filmu. Obejzalem kilka odcinkow a w kinie nie bylem ale na pewno obejze jak wyjdzie na plycie. Ale nie wydaje mi sie zebym z tego powodu byl debilem. Nie twierdza tez tak moi znajomi ktorzy nie trawia tej bajki. Przeczytaj post wyzej uzytkownika emil_emil i zobacz jak powinna wygladac kulturalna wypowiedz - gosciowi sie nie podoba ale nikogo nie obraza a tacy ludzie jak Ty traktuja to forum nie jak miejsce do wyrazenia opinii o filmie tylko okazji by komus nawrzucac bez konsekwencji - bo anonimowo.

Ja nie nazywam Cie debilem dlatego ze oceniles "skazanych na shawshank" na 1, gdy dla mnie jest 10 (btw srednia na 30tys glosow 9/10)

Szanuje to ze Ci sie nie podobal wiec uszanuj to ze WM podoba sie np mnie i innym

hajtaler

Zgadzam się z hajtalerem. Swoją drogą nie wierzyłem że ktoś mógł ocenić "skazanych na shawshank" na 1 w przypadku lepszych filmów nawet osoby którym się nie podobał nie dają tak nisko ale jak popatrzyłem na resztę filmów doszedłem do wniosku że gość chyba próbuję "zatopić" top 10

hajtaler

no coz... w wielu przypadkach popieram twoje zdanie ale jesli chodzi o WM to nie przekonasz mnie, dla mnie ludzie ktorym to sie podoba to bezmozgie uposledzone debile. ten film tak jak i serial jest zenujacy, niczego soba nie reprezentuje oprocz glupoty skondensowanej a polska mlodziez wzoruje sie na tym szmatlawym produkcie podczas gdy ktos zbiera za to kase...

filmy z pierwszej 10tki filmweb po prostu mi sie nie podobaly, nie lubie gangsterskich filmow tym bardziej z dawnych lat i dlatego dalem 1/10 a nie zadne tam topienie top 10...

przyznaje, shawshank akurat nie zasluguje na taka ocene. tu musiala wkrasc sie jakas pomylka ale to juz naprawilem.

_Rayearth

Nie probuje Cie przekonac zebys polubil WM. I nie wymagam zebys zmienil ocene "Skazanych" na wyzsza tylko dlatego ze 2 osoby powiedzialy na tym forum ze na taka ocene nie zasluguje.Ja Ci nie narzucam swojego gustu. Powtarzam JA TO SZANUJE i mam gdzies ze Tobie sie ten film nie podobal. Mam tez gdzies ze nie podobaja Ci sie WM. Ale nie mam gdzies tego , ze obrazasz mnie za to ze cos mi sie podoba a Tobie nie. Pohamuj swoje wypowiedzi do tego ze Ci sie nie podoba, ze to hala itp. Bedzie kulturalniej

hajtaler

Acha - a "Skazani" nie sa filmem gangsterskim, wiec chyba mamy kolejny przypadek oceny 1/10 bez ogladania.

hajtaler

to co? mialem wymieniac milion piecset sto dziewiecset gatunkow filmow (dla kazdego ktoremu dalem 1/10) czy lepiej bylo wyroznic ten najczesciej wystepujacy w danej grupie? bo z tego co napisales to powinienem wybrac 1 rozwiazanie... nie mam co z toba dyskutowac jesli tak stawiasz sprawe

_Rayearth

Hmm... w takim wypadku sory ale jak zobaczyłem pierwszą czwórkę z 1 to mi się jakoś tak nasunęło. Zwłaszcza że często spotykam się z topieniem jakiegoś filmu za to że jest za wysoko na topie. Zmylił mnie "Lot nad kukułczym gniazdem" ale jeszcze raz sory no i znowu zgadzam się z hajtalerem nie zmieniaj ocen tylko dla tego że ktoś się z nimi nie zgadza i nie wyzywaj kogoś tylko dla tego że ma inne poglądy od ciebie.

Dieter

juz wyjasnilem czemu zmienilem ocene w tym jednym przypadku... czy uzylem malo zrozumialych slow? skad u was dwoch wniosek ze zrobilem to bo napisaliscie mi o tym wczesniej??? moze nie czytacie do konca tego co pisze i jedynie odpowiadacie na przeczytane skrawki posta, co? kto jest?

co do wyzywania, to wytlumacze sie jedynie postepujacym zjawiskiem w polskim spoleczenstwie ktore kumuluje sie na skutek miedzy innymi WM - szerzenie sie braku wychowania i braku wyksztalcenia u mlodych ludzi ktore mozna smialo nazwac po imieniu czyli szerzenie sie debilizmu

_Rayearth

Nie czytam wiem że to był błąd tylko chciałem podkreślić że nie krytykuje twoich ocen i tyle.

ocenił(a) film na 10
mkd3

Gówno się znacie na serialach
powiem krótko tylko niektóźi z tej rozmowy są inteligentni!
jak się nieznasz to nie pisz noobie!
!!!!

mkd3

oto potwierdzenie mojej teorii... "niektóźi"
chyba nie musze dodawac ze ty nie zaliczasz sie do tych "inteligentnych"
na pewno taki dziciak nie bedzie mi mowil czy moge pisac czy tez nie
wracaj do tej tibii z ktorej zapozyczasz zwroty takie jak "noob"

ocenił(a) film na 10
mkd3

emil_emil:

1. Nie mów do mnie drogi kolego bo jestem płci żeńskiej ,proszę mnie nie obrażać.

2.Czy naprawdę uważasz,że na ok.20 osób wszystkie są odmóżdżone(przy okazji thx za to,ze obrazasz moich znajomych i tak dalej,no ale dupa z tym)? Nie trzeba być magistrem,żeby zrozumieć kilka podstawowych rzeczy:

a)Ten serial ogląda sie po to,żeby odpocząć po całym dniu zapierniczania bez przerwy.Inna sprawa że niektórzy nie rozumieją żartów,no ale cóz.Macie mózgi,to ich używajacie.Jak uważasz humor za prymitywny(a tak przypuszczam) to sobie Krzyżaków obejrzyj czy coś takiego.

b)Nie uważam się za dorosłą,bo nią nie jestem,ale dzieci/nastolatkowie czy jak tam chcesz rozumieją i potrafią więcej niż wam się wydaje.Niektórzy posiadają też olej w głowie.

c)Nie chcesz,nie oglądaj.To proste.

wero_h

Widzisz droga koleżanko wero_h a jednak nie zrozumiałaś mojego komentarza. No trudno, ale wytłumacz mi proszę w którym miejscu obraziłem twoich znajomych? Tym stwierdzeniem, że 16-latek może mieć w głowie pustkę? Więc napiszę jeszcze raz. Może trochę jaśniej, żebyś zrozumiała. 16-latek może mieć pustkę w głowie tak samo jak 20-latek, 30-latek itd. Nie napisałem przecież, że każdy kto ma 16 lat ma pustkę w głowie. Zrozum MOŻE ale nie musi. A co do "prymitywnego" humoru to w sumie w cale nie uważam, że ten we WM jest prymitywny tylko mało śmieszny według mnie. I po ciężkim dniu znalazłbym mnóstwo innych filmów, czy seriali przy których bawił bym się o wiele lepiej. Możliwe, że nawet przy tych "Krzyżakach" o których wspominałaś, ale to jest inny gatunek niż WM wiec nie wiem co mogłoby mnie w nich śmieszyć? A wydawało mi się, że komentujemy film który ma śmieszyć.

ocenił(a) film na 10
emil_emil

Jezu Jezu Jezu emil_emil naprawde nie rozumiem takich osob jak ty .No ale dobra.

1)Cytat:Wiek tutaj odgrywa ważna rolę, ale w swoim życiu spotkałem wiele starszych osób, powiedzmy 20- letnich, 30-letnich a nawet jeszcze starszych, którzy mieli objawy zupełnego "odmóżdżenia".

Dla mnie to jest sugerowanie że może znajomi nie myślą.

2)No bo skoro nie lubisz się śmiać z Włatców Móch,to obejrzyj Krzyzaków aby się nie smiać.Nie powiesz wtedy że humor jest mało śmieszny,bo tego tam nie ma.A już jeśli chcesz czepiac się o pierdoły,tzn.że komentujemy film,który ma śmieszyć,to polecam Graczyków,może ten serial,,komediowy''przypadnie Ci do gustu.

3)I po trzecie ,powtórzę się ale trudno

PO PROSTU NIE OGLĄDAJ WŁATCÓW

wero_h

Skoro akurat Ty tego nie rozumiesz to trudno. Mi chodziło o to, że bez względu na wiek człowiek może być idiotą. Jeśli według Ciebie miałem na myśli twoich znajomych to się mylisz, bo nie o to mi chodziło. Zauważ też, że nie mam nic do ludzi, którym ten film się podoba. Nie nazywam ich idiotami, prostakami czy głupkami. "No bo skoro nie lubisz się śmiać z Włatców Móch,to obejrzyj Krzyzaków aby się nie smiać", nie lubię się śmiać z WM bo według mnie tam nie ma się z czego śmiać. Gdyby było odwrotnie to bym to robił. Musisz zrozumieć, że ile na świecie ludzi tyle odmiennych zdań. Jednego coś śmieszy, a drugiego nie. Widzisz Ciebie boli to, że komuś WM się nie podobają. Czepiasz się każdego, kto negatywnie się wypowie na temat tego serialu/filmu. Jesteś młodą ale już mało tolerancyjna osobą. Nie liczysz się z czyimś zdaniem, jeśli jest odmienne od Twojego.

ocenił(a) film na 10
mkd3

Oczywiście że się licze!!1Szanuje twoje zdanie,tylko ze wiekszosc twoich tak zwanych argumentów nie ma sensu.Wszyscy oglądajcie co chcecie a mnie to nic nie obchodzi.Tylko że ja tak mam ze sie wkurzam dosc szybkoo :)

wero_h

Widzisz według mnie to co pisze ma sens:). To jest tak jak z WM. Tobie się to podoba mi nie. Według Ciebie pisze bez sensu ok, to jest Twoje zdanie, nie mogę Cię przecież zmuszać żebyś myślała inaczej. A co do wkurzania się szybko to ja też mam podobnie, tylko że na forach internetowych zachowuje spokój, ale w innych okolicznościach jest całkiem inaczej :D. Więc droga Weroniko ( patrząc na Twój nick domyślam się, że tak masz na imię.- jeśli nie to sorki:) ), pozdrawiam i życzę dużo zdrówka. Aj zapomniałbym i oczywiście wewnętrznego spokoju, żebyś się nie denerwowała tak szybko :P.

mkd3

Powinni wpuszczać na ten film od 16 lub 18 lat...

lukaszwiacek

nie mialby wtedy takiego zainteresowania jak w przypadku 12 lat

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
mohichan

naprawde to spi***laj z takimi stronami ok? nikt tego nie chce

ocenił(a) film na 10
mkd3

Nic się nie znacie
poprostu jesteście psycholami!!
włatcy móch to święta bajka
najlepsza
człowiek by się zabił aby obejrzeć chociaż jeden odcinek
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
psychopaci to wy
!!!!!!!!!!!!!!!!!
WŁATCY MÓCH NA WIEKI
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
mkd3

mkd3
Nic się nie znacie
poprostu jesteście psycholami!!
włatcy móch to święta bajka
najlepsza
człowiek by się zabił aby obejrzeć chociaż jeden odcinek
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
psychopaci to wy
!!!!!!!!!!!!!!!!!
WŁATCY MÓCH NA WIEKI
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jezu!Jeśli ty masz 12 lat,to ja nie chce mieć tyle.Mam do ciebie pare pytań:
-Czy ty masz cos z głową?
-Może jeszcze wiecej tych wykrzykników dowal?
-Święta bajka tak?A co by się stało jakbys nie obejrzał jednego odcinka?Zabiłbyś się?
-Lubie Włatców,ale żeby zabijać się odrazu?Chciałbyś zginąć żeby obejrzeć jakąś wymysloną bajke?Mam nadzieję,że to była przenosnia.
-

ocenił(a) film na 1
mkd3

przecież chłopak sobie jaja robi :p

ocenił(a) film na 6
mkd3

mi się włatcy podobają ogólnie średnio.
sam pomysł włatców całkiem niezły, pokazuje dzisiejsze dzieci w wieku podstawówki.
film jednakze nie zrobił na mnie jakiegoś super wrażenia.
Były fragmenty, które mnie rozbawiły, ale i takie, które mnie usypiały.

W sumie 5/10.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
86malgosia

Macie racje
włatcy móch to jedna wielka lipa