5,5 22 tys. ocen
5,5 10 1 22115
3,5 8 krytyków
Włatcy móch. Ćmoki, Czopki i Mondzioły
powrót do forum filmu Włatcy móch. Ćmoki, Czopki i Mondzioły

ale po kilku tygodniach zbrakło im pomysłów, przestało być fajne, dziwie się że jeszcze to w tv leci, a do tego wersja kinowa... żal - wiem że to określenie wyszło z mody w uj czasu temu ale dokładnie odpowiada tej sytuacji ;)

Cender

Przeciez nie musisz tego ogladac :)
ja bardzo lubie ta animacje, ogladam do dzis i w ogole mi sie nie nudzi.
sa gusta i gusciki

pozdr.

użytkownik usunięty
Tillig

WM...? Na Boga to jest żałosne pod każdym możliwym względem. Ta kinówka to dowód na to, że takie twory jak to się sprzedają. Podziwiam ludzi, którzy są w stanie wytrwać cały odcinek tego czegoś.
Ale jak już było wspomniane są gusta i guściki. A że dużo ludzi śmieszy to co dziewięciolatków jak w przypadku mojego młodszego kuzyna - taki poziom.
Pozdrawiam ;)

Poczucie humoru nie jest zależne od wieku.
Tak samo można powiedzieć o "13 posterunku", "The It Crowd" albo "Jasiu Fasoli", o którym mówi ze się poczucie humoru jest specyficzne.
To że kogoś śmieszą rzeczy, które Ty uważasz za żałosne nie znaczy że ma 9 lat ;) ja w marcu kończę 25 i nie czuję się oglądając tą animację że jestem opóźniony w rozwoju.

Co do odcinków, to nie każdy mi się podobał, ale znajdzie się kilka w którym naprawdę się uśmiałem.

Pozdro. ;)

użytkownik usunięty
Tillig

Po 1. poczucie humoru jest zależne od wieku - 9-latek śmieje się z innych rzeczy niż 18-latek.
Po 2. jest wiele seriali/filmów o specyficznym poczuciu humoru, przykłady można mnożyć.
Po 3. nadinterpretacja. Radzę przeczytać jeszcze raz.
To tyle.

ocenił(a) film na 9

Cender >

To jest tak jak z dobrą kawą ... spróbowałeś pierwszy raz - była niesamowita, drugi - bardzo dobra, trzeci - smaczna ... teraz - kiedy można ją wypić codziennie i wszędzie - straciła swój "dawny" smak.

Ale nie powiedziałbym, że twórcom się kończą pomysły bo jeszcze żaden się nie powtórzył.

Swoją drogą - próbowałeś kiedyś napisać 70 zajebistych, 20 minutowych scenariuszy? (przelicz sobie to na godziny a później porównaj z czasem trwania megaśmiesznych skeczów najbardziej popularnych kabaretów) :P

Szacun dla scenarzystów!!!

A słowo "żal" zostało zdewaluowane przez internet i takich malkontentów jak TY :P

Dyrko >

Osobiście uważam że 9-cio i 18-sto latka mogą śmieszyć te same rzeczy, tyle że młodszy się głośniej śmieje niż starszy :P

Twoja wypowiedź skłoniła mnie do pewnej refleksji:
Niektórym ludziom się wydaje, że żeby być dorosłym trzeba zanegować w sobie dzieciństwo i pokazać to światu. Wtedy dzieciaki zaczynają łoić alko i palić (i jechać po WM - jako serialu który śmieszyć może tylko dzieci) nie zdając sobie sprawy, że to po prostu gówniarskie zachowanie( jak Cartman, który dojrzał i miał pierwszy okres :P). Niestety z czasem zostaje to w ich dorosłym życiu. Wtedy, oglądając WM czują się jakby ich ktoś osobiście po ryju lał, bo już zapomnieli , że sami byli jednym z bohaterów tej kreskówki ( swoją drogą to tez gówniarzerka ).

W/g mnie najbardziej "dojrzałe" towarzycho wbija we "Włatców" i są z dala od tego typu dyskusji ;)

Pozdrawiam wszystkich którzy mają dystans do siebie i otaczającej ich rzeczywistości :)

tassmen

Uważam że tassmen ma racje.
Tym bardziej że jest to animacja dla dorosłych, a nie bajka dla dzieci.
9-cio latek raczej nie zrozumie sensu i celu tego serialu, a śmieszyć go będą tylko oczywiste sytuacje.

dyrko1991, szanuję Twoje zdanie i to tylko tyle ;)

Pozdr.

Tillig

a ja w lipcu skończę 25 lat i z checią pójdę na premierę, WM są genialni pod tym względem iż idealnie (prawie) oddają rzeczywistość lat dziecięcych. Kto z was nie mówił na nauczycielkę "facetka"? który z chłopaków nie używał znanego już hasła "stykać się pisiorami"? ten film ośmiesza dziecięcą głupote, dla mnie jest genialny.

użytkownik usunięty
cykutia

Tassmen - masz dużo racji, ale nie zgodzę się, że neguję dzieciństwo, to nie tak :) po prostu uderza we mnie tandeta tego serialu. Nigdy tego nie lubiłem i moje zdanie nie ukształtowało się wczoraj.
Ostatni tekst, jaki mi się obił o uszy to z "iskrą opole", a potem w moim środowisku ucichło o tej animacji.
Może dlatego poszedłem w stronę South Park.
Tillig - Ty też masz bardzo dużo racji jednak :) ale inne klimaty we mnie trafiają - patrz wyżej.
Pozdrawiam. ;)

Tillig

no tak, 9 latek nie zrozumie sensu i smieje sie tylko z glupich tekstów ktore idzie i dalej powtarza. bo tego jest w WM w nadmiarze. Wcale duzo doroslych nie oglada Wm , wiekszośc to dzieci jak juz wyzej napisalem..

Cender

W pełni się zgadzam. Serial po kilku odcinkach się zgubił. Moim zdaniem lepiej było iść w stronę np South Parku i poruszać poważne tematy w głupi sposób, niż wymyślać na siłę jakieś bajki.

ocenił(a) film na 4
SzalonySzeryf

Spadł poziom, bo to już nie był scenariusz Kędzierskiego.
Film zapowiada się naprawdę nieźle :)

Cender

mam 30 lal, pójdę do kina, zdziwili byście się gdzie pracuje -- a oglądam i się śmieje z WM :)

pozdro, i pamiętajcie nie "siadajcie przodem" :)