PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=311861}
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 19906
4,8 5 krytyków
Wściekłe pięści Węża
powrót do forum filmu Wściekłe pięści Węża

Długo się zastanawiałem jaką dać ocenę, film ewidentnie robiony dla beki, tak jak wszystkie
dzieła ZF Skurcz. Trudno mi było dać 10 filmowi, który co prawda śmieszy (nie wszystkich,
trzeba mieć specyficzne poczucie humoru, żeby śmiać się na tym filmie) ale jest kiczem, mimo,
że od początku miał nim być. Co zaważyło? Wczoraj miałem nieprzyjemność oglądać "kac
wawę" i skoro takie gówno wypuszczają do kin, to wściekły wąż zasługuje na oscara.
Oglądając "kac wawę" byłem zażenowany poziomem polskiej kinematografii, podczas gdy na
"wściekłych pięściach węża", "sarnim żniwie" itd. nie było chyba nawet minuty kiedy się nie
śmiałem. Polskie produkcje stają na głowie, żeby nas rozśmieszyć, ale im się to nie udaje,
ciągle ci sami aktorzy (Karolak, Adamczyk, Kot), fabuła ściągnięta z amerykańskich komedii, po
prostu wielki shit za duże pieniądze. Nie dorastają do pięt Skurczowi, minimalny budżet,
chłopaki mają do tego przy tym świetna zabawę i serwują nam udaną parodię naszej szarej
rzeczywistości. Z czystym sumieniem daje im 10, bo jeśli chodzi o współczesne polskie
komedie, to ZF Skurcz nie ma sobie równych.