PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=311861}
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 19906
4,8 5 krytyków
Wściekłe pięści Węża
powrót do forum filmu Wściekłe pięści Węża

O co chodzi z tymi filmami GIT PRODUKCJA, PIĘŚCI WĘŻA, Bułgarski Pościkk ?
To jakieś trolle ? I Ci Walaszkowie, nie rozumiem czy to jest produkcja dla jaj czy na serio...

KopsonKrk

co ty pierd@lisz w ogóle?

yossarian84

no właśnie nie rozumiem tych produkcji.. Nie oglądałem, ale niby oceny dobre, w komentarzach ludzie beke cisną. To są filmy nakręcone dla jaj, czy co ? I czy się spodziewali że będą tak nieźle odebrane ? :D

ocenił(a) film na 9
KopsonKrk

Jakże to "trolle"? Toż to brawurowe kino sztuk walki, nie jakaś mizerna fantastyka. jeśli Twój umysł nie jest w stanie przyswoić arcydzieła takiego kalibru, perły w oceanie biednej polskiej kinematografii, może najwyższy czas odejść od ekranu i zająć się np. hodowlą jedwabników?

KopsonKrk

Te filmy są nakręcone 1/4 serio 3/4 żartem. Można o nich powiedzieć, że to trolle, zależnie od tego jak na to patrzysz. Dla mnie to uchwycenie całego piękna kiczu na jaki nie mogą sobie pozwolić poważne produkcje, które jeżeli zawierają kicz, to mieszają coś co ma być odbierane poważnie z kiczem i efekt jest tragiczny. W tych filmach wszystko jest kiczowate i to jest właśnie ich urok.

Film polecam obejżeć, jeśli nie dla fabuły to choćby dla świetnych tekstów jakie padają w filmie.
(Typu:
"- Tato! Połknąłem mikroskop!!
- E to nieważne! Posłuchaj o wściekłym wężu!")
Jeżeli spodobają Ci się "Wsciekłe Pięści Węża", to polubisz też inne GIT produkcje takie jak Bułgarski Pościkk czy Wściekłe Pięści Węża 2.