PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1044}

Wściekły Byk

Raging Bull
1980
7,8 66 tys. ocen
7,8 10 1 65716
8,4 52 krytyków
Wściekły Byk
powrót do forum filmu Wściekły Byk

wpisujci tu osoby, które według Was najlepiej odtwarzały role bokserów
Moja lista:
1. Robert de Niro - Wściekły byk
2. Denzel Washington - Huragan
3. Willem Dafoe - Triumf ducha
4. Brad Pitt - Przekręt
5. Sylvester Stallone - Rocky
6. Will Smith - Ali
7. Daniel Day-Lewis - Bokser

ocenił(a) film na 9
Mario_Robak

Paul Newman - Pomiedzy linami ringu.

ocenił(a) film na 10
Mario_Robak

1- De Niro "Wściekły Byk"
2- Hillary Swank "Za wszelką cenę"
3- Paul Newman "Między linami ringu"
4- Russell Crowe "Człowiek ringu"
5- Stallone "Rocky I"

Mario_Robak

1. Bobby D.-Wściekły Byk
2. Mickey Rourke-Swój chłopak
3.Daniel Olbrychski-Bokser
4.Sylvester Stallone-Rocky
Rourke i Olbrychski zanim zostali aktorami byli najprawdziwszymi bokserami, dlatego wypadli tak fantastycznie!

Sekaty

Russel Crowe jako Jimmy Bradock w "cinderella man"

Gobblin

1. Mickey Rourke - "Swój chłopak"
2. Robert de Niro - "Wściekły byk"
3. Sylvester Stallone - "Rocky"

Mario_Robak

stallone - rocky buahahahahahaa ludzi bluznierstwa odstawiacie jka dlamnie to
1. de niro wsciekly byk
2. swank za wszelka cene

ogolnie nie lubie filmow typowo boxerskich( opdkreslam typowo np. za wszelka cene czy wsciekly byk to nie sa filmy typowo boxerskie pierwszy widomo o smierci slawie itd, drugi o psychice boxerqa zapomianlem nazwiska), propaguja przemoc, bezsensowny sport i sa glupie tzn. pokazuje ze box jest niby szlachetny itd. a to tylko pranie sie po ryjach

szczawik151

Pranie sie po ryjach to masz na ulicy, boks to są "szybkie szachy" jak powiedział Michalczewski, a Stallone osobiście uważam za jednego z najgorszych aktorów, ale za Rockego należy mu się szacunek, trafił w dziesiątke - to klasyk, a "bluźnierstwo" to ty "odstawiasz".

Mario_Robak

Szczerze mówiąc, to oprócz Rocky'ego nie widziałem innych bokserskich filmów. Ale skoro uważacie, że Stallone zajmuje u was 4-5 miejsca wśród najlepszych filmowych bokserów, to najwyższy dla mnie czas zobaczyc pozostałem filmy :) bo moim zdaniem Rocky 1 był rewelacyjny.

Mario_Robak

Nie rozumiem czemu panuje tendencja, że jeżeli film jest starszy, to często uznawany jest za bardziej wartościowy niż nowsze filmy. Tak więc większość ludzi, żeby pokazać jak bardzo znają się na kinie twierdzą, że te stare filmy są ich ulubionymi. Fakt faktem jest pare geniealnych starych filmów, ale Wściekły byk napewno do nich nie należy i zdecydowanie nie dorównuje takim filmom jak Człowiek ringu czy Huragan !!! pozdrawiam wszystkich

Roberto_11

"Fakt faktem jest pare geniealnych starych filmów, ale Wściekły byk napewno do nich nie należy"

A ty jesteś jakiś wyznacznik "genialności"? I poważnie uważasz, że jest "pare genialnych starych filmów"? Wg. mnie to jest pare (no kilkanaście) genialnych nowych filmów. I zależy, od kiedy powstają te "nowe" filmy? Była jakaś wyznaczona granica?

ocenił(a) film na 9
Mario_Robak

Daniel Day-Lewis - Bokser.

TO JEST MOIM ZDANIEM NR JEDEN WSROD BOKSEROW.

ocenił(a) film na 10
Mario_Robak

1. Sylvester Stallone- Rocky
1,5. Mickey Rourke- Swój chłopak
1,5. Robert de Niro- Wściekły Byk
4. Russell Crowe- Człowiek ringu

Mario_Robak

1.Robert de Niro "Wściekły byk"(nikt inny);
2.Brad Pitt "Przekręt" (cygański mistrz!);
3.Denzel Washington "Hurricane" (świetna rola);
4.Mickey Rourke "Swój chłopak";
5.Sylwester Stallone "Rocky 1" (sentyment mam, ale tylko do 1 części);

Być może były jakieś inne role bokserów, ale teraz sobie nie przypominam.

P.S Proszę was nie porównujcie filmu "Ali" do "Ragging bull'a", to jest żałosne w "Alim" dobre są sceny walk, ale scenariusz nudny jak pogaduchy z ciocią na imieninach; Robercik mistrz!!! Scorsese mistrz!!! "Wściekły byk" chyba ich najlepszy wspólny film.

ocenił(a) film na 7
kolosimo

Najlepszy bokser to Daniel Olbrychski z "2 Strony Medalu" xD hłe hłe

Mario_Robak

Denzel Washington - Huragan- wy ogladaliscie wogole ten film, to ma byc film bokserski. ludzie patrzcie na aktorstow tylko i wylacznie na ringu a nie poza nim. nie wolno porownywac De Niro z Stallone pod wzgledem aktorsta bo to jest przepasc. jezeli mowicie o najlepszych aktorach i filmach bokserskich to zdecydowanym faworytem jest rocky. walki w tym filmie za szczegolowo technicznie dopracowane a w wscieklym byku porazka!!! jezeli chodzi o filmy bokserskie to tylko rocky, za wszelka cene i czlowiek ringu, inne filmy to jest katastrofa. nie wspomne tu o filmie 'ali' to jest porazka. ludzie prosze nie wystawiajcie tych swoich rankingow nie majac zielonego pojecia o boksie!!!!