PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=521206}

W ciemność. Star Trek

Star Trek Into Darkness
2013
7,1 86 tys. ocen
7,1 10 1 85567
6,4 30 krytyków
W ciemność. Star Trek
powrót do forum filmu W ciemność. Star Trek

7/10

ocenił(a) film na 7

Star Trek kojarzy mi się z Star Trek VIII: Pierwszy kontakt, który, jako bardzo młoda osoba, uwielbiałem i który się trochę
zestarzał niestety. Widziałem z dwa , może trzy filmy kinowe ale nawet nie pamiętam ich tytułów, treści tez zresztą nie za
wiele. A ten film pozytywnie mnie zaskoczył. Świetny filmowy Khan, zadziwiająco mało irytujący Chris Pine, piekna Zoe
Saldana plus całkiem znośna jak na ta serie historia.

ocenił(a) film na 7
ma_rcin

Do Marcina - Obejrzyj 1 część Star Treka J.J. Abramsa.

Jak dla mnie to "Star Trek W ciemności" był słabszy od 1 części Abramsa. Facet dba o szczegóły, stroje, planety, sceny...wszystko wygląda świetnie. Naprawdę reżyser ma gust i umysł, że potrafi stworzyć takie futurystyczne światy. Aż się nie mogę doczekać Gwiezdnych Wojen z pod jego ręki (może tchnie życie w te nudą sage)
Wracając do Ciemności:
brakowało tej epickości :) i muzyki....z pierwszej części. Chyba za wysoko ustawił poprzeczkę . Akcji było mało, a w dodatku była przerywana rozmowami, tym samym dynamika tych scen znikała. To mi się nie podobało.
Fabuła taka nijaka trzeba przyznać. SPOJLER LEKKI - statek się sypie, rozpada, ale tak na prawdę nic się nie dzieje :D Ten Enterprise aż tak niezniszczalny to chyba nie jeste, co? Cześci odpadają, dziury wielkości domów w pojeździe a tak na prawdę nikogo to nie obchodzi :D KIEPSKO

Za to bardzo podoba mi się sposób pokazywania wszelkich pojazdów kosmicznych, ich wielkości, prędkości nadświetlnej. Te najazdy kamery na spadające olbrzymie statki... super sprawa. Abramas starał się zadbać o szczegóły w tej kwestii.

Ale SZAŁU NIE MA. Film słabszy od świetnej 1 części.

ocenił(a) film na 7
kaizenhero

Dzięki. Na pewno obejrzę cześć pierwszą.