PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=521206}

W ciemność. Star Trek

Star Trek Into Darkness
2013
7,1 86 tys. ocen
7,1 10 1 85567
6,4 30 krytyków
W ciemność. Star Trek
powrót do forum filmu W ciemność. Star Trek

Dobry

ocenił(a) film na 7

Nie rozumiem, dlaczego niektórzy ludzie tak bardzo krytykują ten obraz. Gra aktorów stoi na bardzo dobrym poziomie, w szczególności mam tu na myśli postanie Khana oraz Marcusa, które zostały odegrane w sposób wzorowy. Również fabuła trzyma się "kupy" i jest zgodna z tym co mogliśmy oglądać w innych filmach i serialach z serii "Star Trek". Co więcej jeżeli ktoś mówi, że efekty specjalne są w tym filmie kiczowate, no to myślę, że powinien się rozbiec i uderzyć głową w ścianę, bo pod tym względem (do tej pory) jest to najlepszy film w tym roku.
Który "Star Trek" jest lepszy (stary czy nowy)? Ciężko tak naprawdę stwierdzić, na pewno po nowym widać, że jest robiony bardziej pod dzisiejszego widza, przez co mamy do czynienia z bardzo dużym dynamizmem. Niektórym nie odpowiadają dialogi... Ludzie nie wiem, czy ktoś kto pisze takie komentarze oglądał kiedyś cokolwiek związanego ze "Star Trekiem"... Dialogi typowe dla tego filmu (ani zaniżające poziom, ani też specjalnie ambitne). Generalnie zarówno pierwsza część jak i ta są naprawdę dobrze zrealizowane, co należy tym bardziej docenić z tego powodu, że miały bardzo wysoko postawioną poprzeczkę przez swoje poprzedniczki. Film oceniam 7/10.