PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=521206}

W ciemność. Star Trek

Star Trek Into Darkness
2013
7,1 86 tys. ocen
7,1 10 1 85568
6,4 30 krytyków
W ciemność. Star Trek
powrót do forum filmu W ciemność. Star Trek

Jako fan Star Treka od ponad 10 lat powiem tyle... film mnie nie zawiódł. Fakt, że Star Trek to
od zawsze było coś więcej niż efekty specjalne. Star Trek to były seriale i filmy z duszą. Od
restartu serii (od ST 11) tej duszy brakuje - dlaczego? - bo nie ma z nami już Gene
Roddenberry'ego i tego co w nim grało odnośnie Star Treka. Swoją przygodę ze ST zacząłem
od The Next Generation... później wróciłem do The Original Series i oglądałem z podobnymi
wypiekami na twarzy (choć w TNG były jakieś efekty to w TOS były kartonowe statki). Dla
prawdziewego fana nie liczą się efekty, ale coś więcej, mianowicie "To boldly go where no man
has gone before" :)

Jako fan jestem wdzięczny że ktoś robi coś w kierunku takim, żeby Trek nie umarł. Obecny
świat jest trochę cukierkowy, ale ważne, że jest. Nawet idzie przełknąć fakt, że robi to koleś od
Gwiezdnych Wojen.

Więc drodzy Fani Treka - nie kłóćmy się. Wiadomo, że to co obecne nie będzie tym co było
kiedyś.

Fajnie znów zobaczyć na dużym ekranie USS Enterprise... a nowy Khan - gra rewelacyjnie.

Nie mogłem usiedzieć spokojnie w fotelu i co chwile łapałem się na tym że moja szczęka jest
lekko opadnięta :)

Live long and prosper! Dobre kino! Dobra akcja! POLECAM!

ocenił(a) film na 9
megawloczykij

Mądrze gadasz !

ocenił(a) film na 6
megawloczykij

To najlepsza recencja, jaka tutaj czytalam dotychczas. Bylam na tym filmie z kolega, ktory rowniez jest fanem Star Treka od wielu lat i ocenil go dokladnie tak samo, jak Ty :) Cieszy mnie to, ze jeszcze zostali madrzy fani Star Treka. Plus dla Ciebie.

ocenił(a) film na 8
megawloczykij

Recenzja krótka i na temat. Te uważam że Star Trek w formie, w jakiej był w latach 60-tych dziś nie zyskałby popularności, zwłaszcza wśród młodych widzów. Cieszę się jednak że mogę oglądać moją ulubioną załogę, nawet jeśli jest odgrywana przez innych aktorów.

ocenił(a) film na 9
megawloczykij

http://www.ex-astris-scientia.org/schematics/fesarius-comparison.jpg

Cześć! Widziałeś TOSa w wersji remastered? :-)
Pozdro

ocenił(a) film na 7
megawloczykij

Święta prawda. Nic dodać, nic ująć.