PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=521206}

W ciemność. Star Trek

Star Trek Into Darkness
2013
7,1 86 tys. ocen
7,1 10 1 85568
6,4 30 krytyków
W ciemność. Star Trek
powrót do forum filmu W ciemność. Star Trek

Film bardzo dobry!! Jak dla mnie kandydat do oskara za efekty specjalne!! Bardzo fajnie zmontowany. Jedyne co mnie trochę kuło to nie zawsze podobały mi się ujęcia, ale reżyserka nadrabiała ^^

GENIALNY BENEDICT! Wybitny aktor i idealne dobrany do roli. UWIELBIAM!

Bardzo serdecznie polecam!

ocenił(a) film na 10
asiunia176

Film bardzo fajny.. a Klingoni jacy przystojni haha :).

ocenił(a) film na 9
asiunia176

Całkowicie się zgadzam! Też podczas seansu myślałem o oscarze za efekty specjalne ;) Jak dla mnie 8,5/10

ocenił(a) film na 8
asiunia176

Haters gonna hate. Przyznaję się bez bicia, że też kiedyś hejtowałam... jak byłam młoda i głupia ;)

Pomimo, że film jest ciut słabszy niż poprzedni to ma dwa gigantyczne plusy: wymieniony przez Ciebie Cumberbatch oraz muzykę. Czy będzie Oscar za efekty? Nie wiem jakie będą pozostałe filmy w kategorii, ale sądzę, że ma większe szanse ;)

Mam za to nadzieję, że Benedict dostanie Saturna i Złoty Popcorn i kilka innych, pomniejszych nagród sf-nerdów ;)

asiunia176

Też nie rozumiem tego hejtu. Mi się podobała zarówno pierwsza, jak i druga część, może druga trochę bardziej (zły Benedict ;D). Chociaż uwielbiam sci-fi, nigdy nie przepadałam za Star Trekiem (zawsze byłam za Star Warsami :p). Kiedy dowiedziałam się, że Cumberbatch w tym gra, najpierw pomyślałam: eee niee, nie lubię ST, nie będę tego oglądać. Później stwierdziłam, że może warto obejrzeć choćby ze względu na Benedicta. Po obejrzeniu pierwszej części tak mi się spodobało, że drugą obejrzałam nie tylko dla postaci Khana ;) Kto wie, może dzięki tym dwóm filmom zostanę fanką ST? A Abrams naprawdę odwalił kawał dobrej roboty i jakaś nagroda mu się należy :D Jako fanka SW strasznie się cieszę, że będzie reżyserował VII część ;)

asia96

Mówiąc, że może zostanę fanką ST, miałam na myśli, że może obejrzę serial(e?), starsze filmy itp. Nie pomyślcie sobie, że chcę zostać fanką po dwóch filmach :D

ocenił(a) film na 8
asia96

Po twoim poście jestem gotowa powiedzieć, że my Asie myślimy podobnie ^^

Pozdrawiam :)

asiunia176

Asie są super ;D