PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=521206}

W ciemność. Star Trek

Star Trek Into Darkness
2013
7,1 86 tys. ocen
7,1 10 1 85568
6,4 30 krytyków
W ciemność. Star Trek
powrót do forum filmu W ciemność. Star Trek

Od początku Chris Pine nie pasuje mi do roli Kirka - a więc i oba filmy jakoś mi nie leżą - ale to moje "widzi misie" :-)

ocenił(a) film na 8
boromeusz

No co ty, Chris Pine jest bardzo podobny do młodego Williama Shatnera. Gdyby miał dodatkowo uczesanie jak z lat 60-tych to wyglądałby zupełnie jak jego brat bliźniak.
A po drugie - Simon Pegg - też świetnie się spisał. Czy tylko ja w sposobi mówienia i barwie głosu Scotty'ego zauważyłem podobieństwo do świętej pamięci Jamesa Doohana?

ocenił(a) film na 8
boromeusz

Podobne wrażenie stary kirk był może kobieciarzem, ale nie sprawiał wrażenia rozpuszczonego dzieciaka. a niestety tak widzę nowego Kirka to taki trochę cwaniak vista wio i do przodu być może niepotrzebnie porównujemy go do wcześniejszej wersji. w oderwaniu od poprzednich serii, nowy kirk jest do zaakceptowania (od podobała mi się scena w reaktorze z mała zamiana ról, dla mnie bomba wypadł w miarę dobrze)

ocenił(a) film na 7
Dreddenoith

Mnie też nie pasował :/ Stary Kirk był bystry, a jakoś w tym filmie nie bardzo to widać, moim zdaniem.

ocenił(a) film na 5
boromeusz

podzielam opinię boromeusza, a że nie potrafię oddzielić tego Star Treka od innych filmów tej serii Chris Pine kompletnie mi tu "nie leży"

boromeusz

Wizualnie bardzo pasuje jak dla mnie, a interpretacja postaci jest inna. Taki bardziej amerykański kowboj, ale nadal z sercem.

W sumie każda postać oprócz McCoya interpretacją trochę odchodzi od swoich oryginałów. Urban świetnie naśladuje Kelleya.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

"Urban świetnie naśladuje Kelleya." Zgadzam się :)

ocenił(a) film na 7
Robert831231

Ja też :)

boromeusz

Jak dla mnie jego głównym problemem roli Chrisa Pine jest brak charyzmy - szczególnie drastycznie było to widać w scenie rozmowy Kirka z Khanem Cumberbatcha

Nerya

jest inny niz oryginalny ale nalezy pamietac ze wycieczka w przeszlosc z 1 czesci najbardziej wplynela na Kirka , w koncu zginal ojciec ktory by go wychowywal

dlatego ciezko porownywac postacie aczkolwiek no zdecydowanie lepiej prezentuje sie Zachary Qinto czy jak w tej czesci Sherlock;p