Mam takie pytanie. Czy trzeba obejrzeć serial, zanim zabierze się za film, czy jedno i drugie ie mają ze sobą jakiegoś
powiązania, co spowoduje, że nie zrozumiem jakiś wątków w filmie?
Jeżeli chcesz obejrzeć wszystkie odsłony telewizyjne i kinowe Star Treka, to powodzenia - widocznie masz sporo wolnego czasu :)
Nie jestem jakimś fanem serii, ale nie miałem problemu by obejrzeć 2 najnowszej odsłony ST.
Moment. moment, a przepraszam bardzo, gdzie ja napisałem, że chcę wszystko obejrzeć? nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby zobaczyć serial, a co dopiero oglądać. Ja się pytałem tylko czy zrozumiem bez oglądania, jeśli nie, to nawet by nie zaczynał go oglądać, przecież to logiczne... kto niby zaczynałby oglądać tyle odcinków serialu, dla jakiegoś filmu, nie jestem hardcorem xD Ale mimo to jeśli nie miałeś problemu, to taka odpowiedz mi wystarczy :)
Tylko potem nie mów, że film był głupi i nielogiczny jak nic nie zrozumiesz;) zobacz chociaż film z 2009 roku - mi tak się spodobał, że zaczęłam oglądać wszystkie kinówki i teraz jestem na serialach;)
No a poprzednik mówił, że zrozumiały :D Szukam filmy na przyszła niedziele, z dobrymi efektami i z w miarę ciekawą historią na BD :D Nie jestem wymagającym widzem, nie analizuje filmu aż tak dogłębnie, ale jestem spostrzegawczy, wiec dziury fabularne zauważę chcąc nie chcąc, a to wywołuje u mnie mieszane uczucia względem filmów :)
Nie no obejrzeć możesz;) efekty świetne, historia fajna. Nie wiem jak czuje się oglądający który nie zna poprzednich filmów, ale myślę że będzie ok :) Choć rzeczywiście film z 2009 też polecam - choćby ze względu na efekty.
Te dwa filmy opowiadają inną wersję tej samej opowieści, pewnie czułbym pewien brak jeżeli nie znałbym całej historii, nie obejrzał wszystkich seriali i filmów. Natomiast z racji tego że obejrzałem, to zaryzykuję stwierdzenie zę raczej nie trzeba znać poprzedniej historii aby rozumieć tą i dobrze się na tym filmie bawić :)