PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=521206}

W ciemność. Star Trek

Star Trek Into Darkness
2013
7,1 86 tys. ocen
7,1 10 1 85567
6,4 30 krytyków
W ciemność. Star Trek
powrót do forum filmu W ciemność. Star Trek

Podobnie jak James Doohan w starej serii, Simon Pegg powinien zapuścić wąsy, bo to była
charakterystyczna cecha głównego mechanika Scotty'ego, podobnie jak specyficzny akcent.

ocenił(a) film na 7
Hagan

Nie jestem jakimś wielkim fanem ST ale facet na tym zdjęciu http://en.wikipedia.org/wiki/Montgomery_Scott nie ma wąsów, więc jak dla mnie Pegg jest ok...

ocenił(a) film na 8
truvneeck

To prawda, ale tak było tylko w pierwszym serialu z lat 60-tych, pełnym niedorzeczności i dość absurdalnych historyjek (jednak mogę to zrozumieć bo to były dopiero początki). Prawdziwe skrzydła Star Trek rozwinął dopiero w filmie z 1979 roku, czyli ST:TMP. A w tym i kolejnych filmach wąsy Scotty'ego są cechą charakterystyczną jak łysina Piccarda.

ocenił(a) film na 7
Hagan

Z tym, że chyba właśnie do samego początku film nawiązuje? Z tego, co się orientuję, nowe filmy są w innym kontinuum i tak jakby cała historia dzieje się od nowa. Ale może się nie znam, tak, jak napisałem, wielkim fanem nie jestem. Może w trzeciej części zapuści i będzie oczko dla fanów;)

ocenił(a) film na 7
Hagan

wasy byly li tylko kwestia mody...zobacz jaka fryzure miala uhura w oryginale....dzis wysmialbys kobiete z takowa...a wasy w dzisiejszym swiecie kojarza sie z drwalami i wsia ;) nie znosze facetow z wasami, jestem chory gdy nie moge sie ogolic przez kilka dni i mam toma sellecka pod nosem :D

ocenił(a) film na 8
echoes222

Racja, ale cóż człowiek przyzwyczaił się do wyglądu starych aktorów. Np. taki Chekov był zabawniejszy w wykonaniu Waltera Koeniga. I miał fryzurę wzorowaną na muzykach z zespołu The Monkees.