PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=521206}

W ciemność. Star Trek

Star Trek Into Darkness
2013
7,1 86 tys. ocen
7,1 10 1 85567
6,4 30 krytyków
W ciemność. Star Trek
powrót do forum filmu W ciemność. Star Trek

Właśnie wyszedlem z kina, film mnie pozytywnie zaskoczył praktycznie pod każdym względem! Na
początku trzeba dać mu 10/10 od strony wizualnej: efekty, zdjęcia, montaż, scenografia, dźwięk są
poprostu GENIALNE! Widzialem wersje 3D IMAX, poprostu brak słów! Scenariusz nie jest
najmocniejsza stroną i w zasadzie idea Into Darkness przypomina mi tą z pierwszej części z 2009
roku, choć zdecydowanie mocniejszy pod względem akcji nie powodował że miałem zawroty
głowy;) scenariusz lekki i dobrze wyważony, w końcu to kino Sci-Fi a nie Dramat Psychologiczny!
Aktorzy dają radę i jak szczerze nie lubię Chrisa Pine tak w tej częśći Star Treka mnie zaskoczył.
Duzo smaczków w postaci przyspieszającego USS ENTERPRISE poprostu powoduje ciary na
plecach (dzwiek w tych momentach jest świetny) i nie moglo tego zabraknąć. Na koniec dodam że
na największą uwagę zasługuje Benedict Cumberbatch w roli Khan'a, jest świetny jako czarny
charakter. Pozycja obowiązkowa dla fanów serii i nie tylko. Film widzialem w UK bo z tego co wiem
w PL dopiero za 2 tyg wiec zachecam do skorzystania z opcji 3D IMAX!

ocenił(a) film na 7
John_Connor_filmweb

Czyli widzę, że na RT mają jednak rację, gorszy od pierwszej części...

ocenił(a) film na 8
SilverX

Nie powiedzialem że gorszy, powiem szczerze że bardziej podobała mi sie druga część.

ocenił(a) film na 9
John_Connor_filmweb

mnie ta część się leciutko bardziej podobała, wyszedłem bardzo zadowolony z kina (:

ocenił(a) film na 7
John_Connor_filmweb

OK ale wnioskuje po twojej wypowiedzi, że mi to się nie spodoba...