Wczoraj po raz pierwszy zobaczyłem pierwszą część i mi się bardzo podobała. Pomyślałem sobie "Reżyser da radę udźwignąć Star Warsy"... dziś obejrzałem część drugą i jestem bardzo zaniepokojny. WIadomo, że to SCI-Fi ale takich akcji jakie tutaj miały miejsce trudno nazwać solidnymi i racjonalnymi. Pełno sytuacji w której bohater został ocalony "ułamek sekundy" przed śmiercią, średnie efekty specjalne(scenografia była o wiele fajniejsza w pierwszej części)... no i co najbardziej mnie zirytowało to scena w której bohaterowie uciekają statkiem i nagle dogania ich ten drugi(w tym momencie są w "warp") strzelanina i nagle uszkodzony statek, ludzie pomimo takiej szybkości sie podtrzymują na poręczach a jak wypadają ze statku to widać ich jak lecą w siną dal, kiedy przy tej prędkości powinni zniknać w ułakmu sekundy...
Raczej średnie aktorstwo, słabe poczucie humoru. Film pełen irracjonalnych i głupich scen.
Generalnie bardzo się rozczarowałem.
w WARP fałdowana jest przestrzen a nie że okret leci predkoscia w powszechnie rozumianym znaczeniu... ps co ma predkosc nawet do tych barierek skoro siła która powoduje ich wywalenie jest różnica cisnien!!! ps nie przypominam sobie by przy wypadaniu pokazywlai jak ciala odlatuja powoli w tło raczej trwa to ułamek sekundy . raczej przyczpeic sie mozna tego czy okrety w WARP moga 1 za 2gim leciec tak blisko siebie i uzywać broni , oraz to ze trzepniety enterprise nie zderzył sie z goniacym go okretem no ale wybrneli z tego pokazuajc ze wyszedl z WARP "bokiem" ..ps troche za bardzo to roztrząsasz ! co do srednie efekty specjalne to niezla skucha z twojej strony!
Nie chodziło mi o techniczne wykonanie efektów specjalnych, tylko o ich wygląd. Raczej średnio-atrakcyjny.
" nie przypominam sobie by przy wypadaniu pokazywlai jak ciala odlatuja powoli w tło raczej trwa to ułamek sekundy "
No ja pamiętam i mnie to bardzo zirytowało.
Wiesz czepiam się, ale jest to reżyser, który siądzie za reżyserią jednej z najbardziej kultowych serii a mianowicie Star Wars. A tutaj wymagam jednak dużo. Jeżeli takie coś będzie tam miało miejsce to nie wróży to nic dobrego.