Star Trek nie jest chyba w Polsce zbyt popularny - na premierze było mało widzów, w tym kilku
obcokrajowców :) Myślę, że miłośnikom gwiezdnych podróży film przypadnie do gustu. Bardzo
lubię serię Star Trek, więc nie ma co kryć, że film mi się bardzo podobał.
W porównaniu do jedynki więcej emocji (głównych bohaterów i moich:)), fajna historia,
rewelacyjny Khan (świetnie zagrany), film i śmieszy i wzrusza (no kurde, wzruszyłem się!) i
bawi. Efekty 3D uczta dla oczu, mimo, że nie w IMAX.
Podsumowując: znawcy "tematu" powinni być usatysfakcjonowani.
Pozostali albo pokochają Star Treka albo już nigdy nie pójdą na film o przygodach Kirka i
Spocka :D
Spoiler (!):
I jeszcze był stary Spock!!! :D:D:D
Wiesz dlaczego Star Trek nie jest w Polsce popularny? Żadna stacja telewizyjna nie pokazała ani jednego serialu Star Trek w całości! Jeśli już coś "leciało" to o egzotycznej porze np. godzina 10:00 rano, gdzie większość ludzi albo pracuje albo jest w szkole.. Kto miał to oglądać? Gospodynie domowe wolą Klan i inne g.. Wyjątkiem była stacja C+. która w otwartym paśmie pokazywała Star Trek Voyager w niedzielę o sensownej porze! Niestety tylko 4 sezony. Z resztą ja nie wiem, czy w Polsce jakikolwiek serial został pokazany w całości.. no może ostatnio House.. ale to chyba wyjątek. Pamiętam jak w TV pokazywali Battlestar Galactica, świetny serial.. Godzina 23.45 w dzień powszedni.. Oczywiście serial zdjęto z anteny, pewnie przez małą oglądalność ;). Za to o najlepszej porze antenowej są nadawane debilne programy w stylu Pamiętników z Wakacji i telenowele.. , które jak wiadomo "rozwijają wyobraźnię"..
Hej - masz zupełną rację :)
Pamiętam Voyagera! Czekałem na to cały tydzień - niedziela - chyba 19:00 - nie wiem czy pamiętasz godzinę :) I Seven of Nine - no ja byłem zakochany po uszy :)
Pozdrawiam Sensownego Kinomianiaka :D
Jestem fanem filmów z gatunku S.F. i pierwszej części dałem 9 więc i tej dam 9 bo jest to ten sam bardzo dobry poziom zw wskazaniem na + Polecam fanom i miłośnikom Star Trek , Star Wars itp idzcie do kina bo takie filmy to tylko na dużym ekranie.