PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=521206}

W ciemność. Star Trek

Star Trek Into Darkness
2013
7,1 86 tys. ocen
7,1 10 1 85568
6,4 30 krytyków
W ciemność. Star Trek
powrót do forum filmu W ciemność. Star Trek

i, chwała Bogu, ostatni,
trzeba być chyba naćpanym dzieckiem we mgle, żeby to znieść,
wyjątkowy haft,
nie ma tu nic, by się dało na tym zatrzymać oko, ucho czy cokolwiek innego,
a w recenzjach 'dobre dialogi', 'dobre aktorstwo', 'dobre zdjęcia'...
na pewno nie w tym filmie!,
może dla sześciolatków

ocenił(a) film na 5
tyciuni

Niestety jest to chyba najsłabsza cześć serii. Polecam zacząć od początku, Warto.

ocenił(a) film na 8
kosiniak

Od początku, czyli od serialu czy od TMP? Bo jak od TMP, to TMP jest znacznie słabszy. "Patrzcie jestem odcinkiem serialu rozciągniętym do długości filmu, który chce być nieudolnym naśladownictwem Odysei Kosmicznej (tak pod względem długości jak i pod względem stylu realizacji)". ST V to też koszmarek. Jeśli filmy to te o parzystych numerach + ST III.

ocenił(a) film na 6
SzalonyChemik

Star Trek IV, ten z humbakami, ma parzysty numer, a jest IMHO beznadziejny i zawiera może ze dwie-trzy dobre sceny (Spock w autobusie, bodajże Chekhov szukający bazy okrętów podwodnych i Scotty mówiący do myszy komputerowej). IMVHO to w tym nowym filmie jest o wiele więcej zabawnych scen i dialogów, a aktorzy nie wyglądają na podstarzałych panów z brzuszkami na siłę wciśniętymi w przyciasne kombinezonki... Idealny nie jest, ale ja go chętnie obejrzę jeszcze raz.

ocenił(a) film na 6
lifter67

Box Office nie podziela twojej oceny wziętej z cipska . przed rebootami IV trek zarobił najwięcej . jeśli uważasz ze nowszy trek jest lepszy, to oglądaj ale zamknij dziubek bo zwyczajnie gadasz bzdury ołówku .

ocenił(a) film na 6
SirEichmann

Box office to mam głęboko gdzieś. Wśród najbardziej kasowych filmów masa jest szajsu, który podoba się tylko pospólstwu. Tak było, jest i będzie. Ale na szczęście wysokość dochodów nie determinuje jakości filmu, inaczej Prometeusz byłby lepszy od Obcego, a Dzień niepodległości - od Blade Runnera. Ponadto cham taki jak ty nie będzie mi dyktował, kiedy mogę się wypowiadać. Obecnie każdy ma prawo do wypowiadania się publicznie, choć jak widzę odzywki tobie podobnych, to zaczynam tego żałować.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
SirEichmann

Nie ja tu zacząłem obrażać osoby o innych poglądach. Sprawdź sobie, co oznacza skrót IMHO, powszechnie znany doświadczonym użytkownikom Internetu.

ocenił(a) film na 9
tyciuni

Chyba jestem mocno naćpanym dzieckiem we mgle

ocenił(a) film na 6
ziomal0906

me to fellow vulcan .

użytkownik usunięty
tyciuni

Mocne słowa, ale generalnie trudno się nie zgodzić. Dałem 5/10 wyłącznie ze względu na to, że po prostu lubię s-f. Ale film naprawdę kiepski.

ocenił(a) film na 6

film fakt, rozczarowanie .

zgadzam się poza sceną z Klingonami naprawdę nie ma w tym filmie żadnej sceny, która przykułaby wzrok do ekranu i chyba nie tylko ja tak uważam :-) http://www.youtube.com/watch?v=ceu2WxIYZu0