PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=269174}

W cieniu chwały

Pride and Glory
2008
7,0 30 tys. ocen
7,0 10 1 30354
5,3 9 krytyków
W cieniu chwały
powrót do forum filmu W cieniu chwały

chociaż wnioskuje, że to nie będzie typowy filmy dla Nortona.
Nie grał przecież w sesnsacyjnych

Juskowiak

Yyy, jak to nie?

A te tutaj filmy z jego udziałem? Nie sensacyjne?

http://www.filmweb.pl/Rozgrywka,2001,o+filmie,Film,id=10841

http://wloska.robota.filmweb.pl/

http://czerwony.smok.filmweb.pl/ (może pod thriller da się podpiąć, ale dla mnie raczej sensacja)

Czy tak czy siak - zapowiada się naprawdę dobre kino. I już po trailerze było widać, że film warto zobaczyć chociażby dla aktorstwa.

Kaileena_Farah

Pardon, masz rację.
Rozgrywka to świetny film. Myślę, że kino akcji. Podobnie jak i przecietna Włoska robota.
A Czerwony smok to zdecydowanie thriller.

Juskowiak

W każdym razie... niezależnie od gatunku - Norton wypada świetnie. Czyli jest na co czekać.

Juskowiak

Tak na marginesie a propos nie doczekania się ...dlaczego ktoś już głosował na ten film skoro go po prostu jeszcze nie ma...:)?

butch17

Też zadaję sobie to pytanie ;) Ale taki jest filmweb, niestety.

Kaileena_Farah

Colin Farrell nie wróży niczego dobrego. A Norton w Czerwonym Smoku był słaby, ale od tego czasu mineło chyba 5 lat więc może tym razem będzie lepiej

Waszes

Oj, nieprawa. Colin nie jest złym aktorem. Myślę, że jeżeli tylko scenariusz jest dobry (a na to się zapowiada) - Farrell poradzi sobie z rolą. Co do Nortona, to nie mam żadnych wątpliwości, że to będzie jego film. W "Czerwonym Smoku" zawiódł? Bzdura. Zagrał dokładnie taką postać, jaką miał zagrać. Oczywiście, że miał lepsze filmy, ale Ed to zawsze wysoki poziom. Nie było, na co narzekać.
Pozostaje tylko czekać. Przekonamy się, jak jest, już w kinie.

Kaileena_Farah

*nieprawda Ehhh, za szybko piszę ;) Mam nadzieje, że więcej błędów nie ma. Jestem wyczulona na ich punkcie ;D

Kaileena_Farah

Noo....po zwiastunie że zapowiada się ciekawie ;)

użytkownik usunięty
kzabost

Juz się nie mogę doczekać:)

krótkiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

ocenił(a) film na 5

Norton swietnie gra, jego pierwsze 2 role byly udane "Primal Fear" i "American History X" za obie role dostał nominacje do oscara, w "The Score" tez wymiatal. A Farrel tez niezle zagral w paru filmach np. "Sen Kasandry" "Telefon" czy "Rekrut". Zapowiada sie dobre kino.

ocenił(a) film na 5
Mihtan

Najlepsza rola Farrela so far to "In Bruges" bez 2 zdan. Co do Nortona, to ostanio widzialem z jego udzialem film "Incredible Hulk", gdzie nie wiem po co woogole tam gral, chyba mial cienko z kasa ;]

Juskowiak

też czekam na ten film, lubie tych aktorów i filmy w jakich zagrali, coś czuje, że bedzie kozak film

ocenił(a) film na 7
A_cid

Oficjalna polska premiera to 16 Stycznia 2009.

ocenił(a) film na 7
Juskowiak

Moim zdaniem ten film przebije taki klasyk jak Dzień Próby z Denzelem Washingtonem. Po zwiastunie widać, że ten film będzie miał świetny klimat. Edward Norton na pewno mnie nie zawiedzie. A jeśli chodzi o jego najlepsze role to będzie, American History X, Rozgrywka, Podziemny krąg, 25 godzina, Lęk pierwotny. Wszystkie te filmy gorąco polecam. Pozdrawiam