Ksiądz Adam (Andrzej Chyra) obejmuje nową parafię i organizuje ośrodek dla młodzieży
niedostosowanej społecznie. Szybko przekonuje do siebie ludzi energią, charyzmą i otwartością.
Przyjaźń z miejscowym outsiderem (w tej roli Mateusz Kościukiewicz) zmusi kapłana do zmierzenia
się z własnymi problemami, przed którymi kiedyś uciekł w stan duchowny. Super zagrane role przez
Andrzeja Hyre a zarazem bardzo trudna i ciężki temat. Agnieszka Szumowska i jej filmy są zawsze
doskonałe po prostu The Best . Moja ocena to 10 .Polecam ten film wart obejrzenia ale dla
normalnych myślących ludzi a nie ..................... I Pozdrawiam wszystkich fanów Polskiego Kina
10 to na pewno bym nie dała, fakt film do myślenia, porusza problem, który jest w Polskim społeczeństwie czymś w rodzaju tabu, bądź też po prostu znienawidzenia... Ale samo życie i za poruszenie innego tematu niż komediowe schlej się, pieprz ile możesz i nie żałuj ma plusa :)
samo poruszenie jakiegoś trudnego tematu nie wystarczy aby dobrze ocenić film. nie jestem homofobem, kryteria oceny zawsze mam takie same. oglądając "w imię" byłam w szoku, że coś tak beznadziejnego wyszło na światło dzienne. dzięki bogu nie byłam na tym w kinie i nie dołożyłam się do sponsoringu Szumowskiej i jej pseudoartystycznego kina.
Ja nie twierdzę, że film był arcydziełem, ale nie uważam go też za totalne dno. Dla mnie ma już samego plusa za poruszenie trudnego tematu (niestety w polskim kinie tego mało), może dzięki temu coś się ruszy, ktoś będzie chciał zrobić coś innego, ale o tym samym i koło zacznie się toczyć, kto wie, kto wie...
Ile ci płacą za trollowanie? Nie wiem jak skiepszczoną osobowość trzeba mieć by dawać oceny jak ty. Albo dopiero dowiedziałeś się co to jest FILM albo płaca ci za promowanie słabych filmów.
Dziękuje za opinie i skoro to dla Cibie problem wiec nie odpowiadaj na moje oceny. Nie p
Za co mnie pozdrawiasz? Ja ciebie nie pozdrawiam. Po co ta fałszywa uprzejmość?
A musiałem dać odpowiedź by ostrzec innych użytkowników, że nie można brać twoich ocen na poważnie.