PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640446}
6,1 43 tys. ocen
6,1 10 1 43332
5,6 45 krytyków
W imię...
powrót do forum filmu W imię...

Ja wiem

ocenił(a) film na 10

– mając dobrego operatora, przy dobrej ścieżce dźwiękowej, zwalniając obraz i operując
łagodnym światłem, da się opowiedzieć nawet o wzniosłym uczuciu do kozy, ale zachowujmy się
poważnie.

ocenił(a) film na 10
a_horubala

Chyra pod pretekstem nauki pływania może wreszcie „dutknąć” sobie pięknego Mateusza Kościukiewicza i podtrzymywać jego ciało, gdy ten leży na wodzie z wyraźnie wzdętymi slipami.

ocenił(a) film na 4
a_horubala

Jeśli mogę wybierać pomiędzy wzdętymi slipami a szczękościskiem to wybieram wzdęte slipy (jakby to wulgarnie nie brzmiało).

Wszystkie oceny filmów z kościukiewiczem obniżam o jeden - gdyby nie on, polskie produkcje nie byłyby tak nabrzmiałe hipokryzją.

Bejbi Blues mi się bardzo podobało. Naprawdę. Dałabym 8/10 gdyby Kościukiewicz mi nie zepsuł radości oglądania.

ocenił(a) film na 4
a_horubala

Podobno jest mnóstwo nawiązań do Tajemnic Brokeback Mountain. Kocham Anga Lee, a Tajemnice mają u mnie 10/10.

Czyli pewnie to coś w rodzaju polskiego odpowiednika zagranicznej gwiazdy. Jest tego mnóstwo, ale najbardziej kuriozalny jaki pamiętam to jakaś artystka z Idola przez kilka lat funkcjonowała na scenie muzycznej jako polska Janis Joplin. Tu pewnie jest podobnie.

ocenił(a) film na 4
a_horubala

No i Agnieszkę Holland przy montażu filmu. Sama mówiła, że była obecna na wszystkich jego etapach.

A że potem zasiadała w jury w Gdyni... czysty przypadek.